De Command Line en Hoe te verwijderen bestandsextensies

Voor systeembeheerders, de command line is een van de belangrijkste instrumenten die worden gebruikt om aan te passen, te onderhouden en implementeren van computersystemen, netwerken en servers. Vóór de komst van de grafische user interface die besturingssystemen vandaag de dag gebruiken, computergebruikers interactie met computers door het intikken van commando's in de command line interface.

Wat is een Command Line?

Tot op de dag, het bedienen van een computer vanaf de opdrachtregel is nog steeds een van de meest efficiënte en accurate wijze te onderhouden en wijzigingen aan te brengen, op voorwaarde dat jij de juiste commando's. Het verwijderen van bestandsextensies of de tekens die volgen "." in een bestandsnaam, kan worden gedaan met behulp van een command line utility, kan net zo vele andere soorten van het bestand wijzigingen zijn. Een modern besturingssysteem wezen legt een grafische interface voor de gebruiker met knoppen die scripts en code die worden uitgevoerd op de opdrachtregel achter de schermen uit te voeren.

Hoe maak je een Command Line Start

Open je command line utility met de lancering van de "Terminal" toepassing als u gebruik maakt van Mac OS X. Als u Windows, lanceren "cmd.exe" door te klikken op de knop "Start", het navigeren naar "Run" te typen in "cmd.exe" en vervolgens op de "Run" knop. Er zijn ook extra command line klanten beschikbaar via het internet ontwikkeld door derden bedrijven en de ontwikkeling van open source community. Deze alternatieven hebben vaak de vorm van de traditionele programma's door naar het menu toepassingen 'van uw besturingssysteem en te klikken op het pictogram van het programma om het te starten, net als bij elke andere applicatie geïnstalleerd en opgestart.

bestandsextensies

De rol van de bestandsextensies in de werking van een computer is van vitaal belang. Elke computer, ongeacht de aard, loopt programma's ontworpen om specifieke functies zoals tekstverwerking, e-mail of het bewerken van afbeeldingen uit te voeren. De opbrengsten uit deze toepassingen gegevens moeten worden onderscheiden van andere informatie die door verschillende programma's op dezelfde computer zijn. Bestandsextensies helpen creëren die differentiatie. Programma's en sets van de programma's zal bestanden met unieke bestandsextensies, zoals ".doc" te genereren, zoals gebruikt in Microsoft Word, om vast te stellen op de computer en gebruiker die, die specifiek bestand moet worden geopend met behulp van Microsoft Word of een compatibele applicatie .

Hoe te verwijderen File Extensions uit de Command Line

Voer elk van de volgende regels in de command line interface een voor een. Druk op de "Enter" op het toetsenbord na het invoeren van elk een. Vervang ".rar" in het voorbeeld met de extensie die u wilt verwijderen en vervangen "directory" met de directory structuur, zodat de bestanden die u wilt bestandsextensies te verwijderen uit huizen.

$ X = "/ directory / example.rar.quux"

$ Y = $ {x%. *}

$ Echo $ y

/directory/example.rar

$ Y = $ {x %%. *}

$ Echo $ y

/ Directory / example