Hoe om te controleren het register voor corruptie

Als u uw computer soepel te houden, controleer het register regelmatig voor corruptie of fouten. Het Windows-register is een database van instellingen en configuraties van alle software op uw computer. Na verloop van tijd kan het register beschadigd raken, wat kan vertragen uw computer. Gebruik een register cleaner om uw register te controleren op corruptie.

instructies

1 Download en installeer Gratis Windows Registry Repair 2.0 (zie bronnen). Start het programma vanuit het menu Start. Klik op "Start Scan", dan wacht tot de scan te voltooien. Als het programma geen corruptie vindt, klikt u op "Fix Fouten" om het register te repareren. Gratis Windows Registry Repair is een eenvoudige freeware applicatie.

2 Gebruik Registry Mechanic om het register schoon te maken (zie bronnen). Download en installeer het programma, dan dubbelklikt u op het pictogram op het bureaublad om het te lanceren. Klik op "Start Scan." Wacht tot de scan voltooid is, klik op "Repair" als er fouten komen. Sluit het programma nadat het uw register heeft gerepareerd. Registry Mechanic is een shareware applicatie met een gratis proefversie beschikbaar.

3 Reparatie van uw register met behulp van CCleaner (zie bronnen). Downloaden, installeren en start het programma. Klik op "Register" om over te schakelen naar het register sectie. Klik op "Scannen op problemen" en wacht tot CCleaner om het register te scannen. Klik op 'Fix geselecteerde problemen "zodra de scan is voltooid. Sluit het programma als u klaar bent. CCleaner biedt een gratis proefversie van het programma.