Hoe kan ik inschakelen FTP op Cisco Routers

Hoe kan ik inschakelen FTP op Cisco Routers


Cisco-routers zijn onder andere vele diensten die niet standaard ingeschakeld, waaronder een FTP-service. Het inschakelen van FTP-service op een router van Cisco biedt gemakkelijke toegang tot items zoals syslog-bestanden op te halen. De FTP-service op Cisco-routers kan worden ingeschakeld in een paar stappen.

instructies

1 Open de telnet client op de Windows-computer of open een command line als de telnet client is command line gebaseerd.

2 Typ het IP-adres van de router van Cisco in de hostnaam of het IP-adres in het veld door de telnet client applicatie en druk op de "Enter". Bij gebruik van een command line gebaseerde telnet-client, typt u de naam van de telnet client applicatie, gevolgd door een spatie en vervolgens het IP-adres van de Cisco-router, en druk op de "Enter" (bijvoorbeeld "telnet 192.168.1.1" ).

3 Typ het beheerderswachtwoord wanneer daarom wordt gevraagd, en druk op de "Enter". De Cisco router opdrachtprompt verschijnt.

4 Typ "enable" op de opdrachtregel en druk op de "Enter". Typ het "Privilege Exec Mode" wachtwoord in wanneer gevraagd en druk op de "Enter". Typ "config t" en druk op de "Enter" toets om toegang te krijgen tot de configuratie-modus.

5 Type "ftp-server mogelijk te maken," en druk op de "Enter". Typ "ftp-server topdir disk0: /syslogd.dir," te vervangen "disk0: /syslogd.dir" voor de top level map waarin u wilt FTP toegang te verlenen, en druk op de "Enter".

6 Typ "exit" en druk op de "Enter". Typ "copy run start" en druk op de "Enter" toets om de nieuwe instelling op te slaan.