Over Wireless Printer Adapters

Draadloze printer adapters zijn een nuttig instrument waarmee een printer en de computer aan te sluiten via een netwerk, zonder de noodzaak van kabels. Dit is erg handig voor laptops en PDA's.

Betekenis

Met de populariteit van laptops en PDA's, die op de computer fysiek aan te sluiten op de printer is verouderd. Bovendien is het soms zelfs geen optie. Deze technologie maakt meerdere computers draadloos worden aangesloten op een printer.

Functie

Draadloze printer adapters worden gebruikt om apparaten en printers zijn verbonden via een draadloos netwerk of elkaar. De adapter is aangesloten op de printer en wordt vervolgens aangesloten op een draadloze router. Dit maakt de printer te verbinden met alle apparaten in het netwerk.

types

Er zijn verschillende soorten en merken draadloze printer adapters. De meest populaire type is de USB-adapters, die in een USB-poort kan worden aangesloten en geconfigureerd. Bluetooth-adapters zijn ook populair geworden, waardoor Bluetooth-enabled PDA's en mobiele telefoons aan te sluiten op de printer.

voordelen

De grootte van de draadloze adapters is een van de redenen waarom ze populair. Zij zijn erg klein, ongeveer de grootte van een stick, en dit zorgt voor erg handig, vooral wanneer meerdere apparaten gebruiken dezelfde computer. Zonder dat, zou draden gemakkelijk verstoppen een werkruimte en blijken meer moeite. Ook zijn ze gemakkelijk te installeren en configureren, waarvan sommige zelfs programma's moeten worden geïnstalleerd.

waarschuwingen

Alle draadloze printer adapters hebben een beperking afstand. De meeste zijn ongeveer 100 voet, die kan worden beïnvloed als wanden scheiden de apparaten, maar dit is meestal geen probleem. Buiten dit detail, draadloze printer adapters hebben geen echte nadelen.