Hoe maak je een processor met software Overclock

Hoe maak je een processor met software Overclock


U kunt de snelheid van een processor boven de fabrieksinstellingen, bekend als overklokken, boost op twee manieren: door een verandering in de BIOS-instellingen van de BIOS pagina of door software diezelfde instellingen veranderen. U kunt alleen de software methode te gebruiken tijdens het uitvoeren van het besturingssysteem van de machine, dat deze aanpak een klein nadeel over de BIOS methode geeft. Echter, met behulp van software stelt u in staat om veel meer controle, alsmede een toename van de controle en het testen van capaciteiten hebben.

instructies

1 Download en installeer het overklokken van software zoals CPU-Z of SetFSB. Als het overklokken van een relatief nieuwe AMD of Intel Core i5 of i7 desktop processor, download en installeer AMD Overdrive of Intel Desktop Control Center, respectievelijk. Bij een poging om een ​​laptop overklokken, controleren om te zien dat de CPU en BIOS-chip niet permanent op het moederbord gesoldeerd door het blootstellen van de onderkant van het moederbord en de controle van de CPU basis en BIOS-chip voor soldeerverbindingen. Als de gewrichten worden gesoldeerd, mag u niet wilt overklokken, omdat de CPU niet kan worden vervangen als er schade optreedt.

2 Noteer de CPU merk standaard kloksnelheid en ingangsspanning, de aanvaardbare RAM frequentiebereik en het moederbord productnummer. Al deze gegevens worden op de productpagina van de fabrikant voor uw apparatuur.

3 Open de software en selecteer het merk en model van het moederbord en de CPU. Als uw apparaat is niet op de lijst van de software, controleer dan de forums voor soortgelijke modellen. Verschillende modelnummer worden soms gebruikt voor dezelfde processor door verschillende fabrikanten.

4 Selecteer de instellingen voor de CPU kloksnelheid verhogen. Probeer kloksnelheid verhogen in stappen van niet meer dan 5 tot 10 procent en test van de stabiliteit bij elke stapsgewijze verhoging.

5 Selecteer de verhoging voor de front-side bus snelheid. Zorg ervoor dat de snelheid toeneemt zijn bij de exploitatie van de parameters van de CPU. De meeste software levert een aanvaardbaar niveau op een drop-down menu voor de selectie.

6 Verhoging van de RAM snelheid door het afstemmen van de frequentie. De software biedt u over het algemeen met een aanvaardbare frequentie toeneemt. Input ze een niveau tegelijk.

7 Test voor de stabiliteit met behulp van Prime95 of soortgelijke software. Deze software stelt de maximale data kraken belasting van de processor. Test voor een periode van niet minder dan een uur. Als de CPU stabiel blijft, ga dan met de nodige voorzichtigheid. Een 20 tot 30 procent toename van de kloksnelheid dan de standaardinstelling is belangrijk - u zult het merken.

Hints

  • Gebruik AMD Overdrive of Intel Desktop Control Center software waar mogelijk.
  • Test altijd voor de stabiliteit na elke stapsgewijze verhoging van de kloksnelheid.
  • Zorg ervoor dat u zo veel koelcapaciteit mogelijk toe te voegen.
  • Optimaliseer RAM-capaciteit van uw besturingssysteem. Optimale RAM draagt ​​een koeler CPU. Houd in de gaten op de CPU temperatuur te allen tijde - nooit laten stijgen boven 160 F.
  • Overklokken kan de CPU, BIOS-chip en het moederbord zeer snel vernietigen als niet goed gedaan.
  • Overklokken is niet onder de garantie. Eventuele schade veroorzaakt door overklokken is op kosten van de eigenaar. Als je de grenzen van je CPU te duwen te ver, kan je eindigen met een dure deur stop, dus wees voorzichtig.