Hoe een notebook computer oplossen

Notebook computers hebben hun eigen sets van problemen, afgezien van desktop computers. interne componenten van een notebook zijn veel kleiner, meer geïntegreerde en dichter bij elkaar dan in een desktop geïnstalleerd, en zijn dus meer vatbaar voor problemen. Het eerste wat in het ontdekken van wat er mis is met de notebook is om te bepalen of het probleem is software- of hardware-gerelateerd. De meeste hardware problemen worden het best opgelost door een computer reparatiebedrijf; software problemen kunnen vaak worden vastgesteld zonder dure reparatiewerkplaats rekeningen.

Net als de menselijke gezondheid problemen worden gediagnosticeerd door de symptomen, kunnen problemen met de computer worden gediagnosticeerd op dezelfde manier. Begin klein en gaan door het proces van eliminatie bij het oplossen van uw probleem. Bijvoorbeeld, kan uw notebook plotseling stilgelegd. Voordat u besluit dat de notebook heeft een nieuwe harde schijf, controleren op malware of een defecte ventilator eerste.

instructies

1 Controleer de voeding. Sluit de notebook met behulp van de AC-voeding, en zet de notebook. Kijk voor LED-display licht of een machine lawaai (zoals een fan hardlopen). Als je ziet geen LED-lampjes en hoort geen lawaai, is het zeer waarschijnlijk een probleem met de stroomvoorziening. De storing kan zowel in het notebook (waar de power connector is gesoldeerd op het moederbord) of het netsnoer zelf.

2 Luister naar ongewone geluiden, zoals slijpen, te klikken of te piepen. Te klikken of malen meestal duidt op een harde schijf probleem; een piepend geluid betekent een defecte ventilator.

3 Controleer de monitor. Als het display op de monitor knippert in en uit, kan dit een losse verbinding met de videokabel connector betekenen. Om dit te testen, sluit uw notebook. Steek de stekker in een aparte, externe monitor aan op de VGA-poort van uw notebook, en opstarten van de notebook. Als het beeld van uw notebook de externe monitor toont, het probleem is gerelateerd aan de laptop monitor. Als de externe monitor op dezelfde manier reageert op de laptop monitor, kan de notebook een bestuurder of het geheugen probleem.

4 Kijken naar het gedrag van de notebook. Als het de aan normaal, maar toont grillige gedrag (zoals het afsluiten en opstarten, of het weergeven van menigten browser pop-ups), kan de notebook een virus te hebben. Scan de notebook op virussen en malware. Volg de instructies van de fabrikant voor ze te verwijderen.

5 Controleer of softwareprogramma's correct werken. Als de notebook wordt een frequente "Blue Screen of Death" of de softwareprogramma's vaak "bevriezen", controleer uw computerfabrikant voor BIOS-updates en driver updates. Als u Windows gebruikt, zorg ervoor dat je de nieuwste Windows-updates zijn geïnstalleerd.

Hints

  • Indien mogelijk, een back-up van uw computergegevens voordat u uw notebook naar een reparatiewerkplaats.
  • Open nooit het geval is voor uw notebook zonder statische elektriciteit vrijgeven van uw lichaam. Statische kunnen gevoelige interne componenten van de notebook te vernietigen.