Hoe een bestand te openen in C ++ voor Reading

Hoe een bestand te openen in C ++ voor Reading


Een van de voordelen van programmeren in C ++ is het vermogen om leden van de klasse bibliotheken voor basisfuncties. Functies in de class libraries die bij standaard uitvoeringen van de C ++ taal uit te voeren het grootste deel van de repetitieve taken in verband met input en output. Inclusief de juiste bibliotheken bij het samenstellen van de code elimineert de noodzaak om je eigen functies schrijven te openen, lezen en opslaan van bestanden binnen een programma. Zodra de functie-definitie is opgenomen, hoeft u alleen de functie oproep in de code met de juiste syntax te geven.

instructies

1 Onder meer de input / output stream, file stroom en strijkorkest handling class libraries in je header code met de uitspraken:

omvatten <iostream> onder <fstream> onder <string>

2 Verklaar een variabele om het bestand stroom te houden. Om het bestand te openen voor slechts het lezen:

ifstream myFile ( "test.txt");

3 Open het bestand en de inhoud van het scherm weer te geven. Gebruik een "if / else" verklaring aan de status van het bestand te controleren. Geef het bestand met een lus "terwijl". Voor dit voorbeeld te gebruiken:

if (myFile.is_open ())
{
while (myFile.good ())
{
getline (myFile, lijn);
cout lijn << endl <<;
}
myFile.close ();
}
anders cout << "Kan het bestand niet openen.";

Hints

  • Gebruik de klasse "ofstream" naar een bestand voor write-only operatie te openen. De "fstream" class opent een bestand in read / write-modus. Alle drie de klassedefinities liggen in het "fstream" library.