Hoe maak je een herstelschijven voor Windows XP Home Edition Maak

Hoe maak je een herstelschijven voor Windows XP Home Edition Maak


Soms computers niet de manier waarop we willen dat ze aan het werk. De redenen kunnen veel, van een beschadigde harde schijf waardoor het verlies van gegevens om een ​​virus om eenvoudige menselijke fout waardoor een probleem dat ons ervan weerhoudt opstarten onze geliefde (of veel verguisde) machines. In deze situaties, te weten hoe je een recovery disc voor Windows XP Home Edition kan het verschil tussen een eenvoudige oplossing en uren van kwelling betekenen.

instructies

1 Dubbelklik op de & ldquo; Mijn Computer & rdquo; pictogram op uw bureaublad. Klik op de & ldquo; Tools & rdquo; menu en selecteer & ldquo;. Mapopties & rdquo; Klik op de & ldquo; Bekijk & rdquo; tab en vind de & ldquo; Verborgen bestanden en mappen & rdquo; optie in de lijst. Selecteer de & ldquo; Verborgen bestanden en mappen & rdquo; keuze. Click & ldquo;. OK & rdquo;

2 Plaats de diskette in de floppy disk drive. Klik met de rechtermuisknop op het pictogram van het station in het venster "Deze computer" (het zal meestal een icoon genaamd & ldquo zijn; 3 & frac12; Floppy (A:) & rdquo;). Kies & ldquo; Format & rdquo; in het pop-up menu. Kies & ldquo; Een MS-DOS startup disc & rdquo; van de & ldquo; Format Opties & rdquo; box aan de "Format & # 039;. venster Click & ldquo;. Start & rdquo; Sluit het venster" Format "wanneer het formatteren is voltooid.

3 Dubbelklik op de & ldquo; C: & rdquo; pictogram in het venster "Deze computer". Selecteer de bestanden genaamd & ldquo; boot.ini, & rdquo; & Ldquo; NTLDR & rdquo; en & ldquo; Ntdetect.com & rdquo; door te klikken op de eerste van deze pictogrammen en dan houdt de toets "Ctrl" en te klikken op de beide anderen, op zijn beurt. Klik met de rechtermuisknop op een van de geselecteerde iconen (die zijn flets zal, omdat ze verborgen bestanden) en selecteer de & ldquo; Copy & rdquo; optie in het pop-up menu.

4 Druk op de knop "Back" en dubbelklik op het pictogram van floppy disk. Click & ldquo; bewerken & rdquo; op de menubalk en selecteer de & ldquo; Plak & rdquo; optie om de drie bestanden naar uw floppy disk te kopiëren. Press & ldquo; Tools & rdquo; op de menubalk en selecteer & ldquo;. Mapopties & rdquo; Selecteer de & ldquo; Bekijk & rdquo; tab en klik op & ldquo;. Niet Verborgen bestanden en mappen & rdquo te tonen; Click & ldquo;. OK & rdquo; Sluit het venster bestand. Verwijder uw floppy disk.

Hints

  • Houd uw herstel schijf op een veilige plaats en test het regelmatig om ervoor te zorgen het werkt nog steeds. Floppy disks kan data verliezen na verloop van tijd voor een verscheidenheid van redenen, dus het is belangrijk om te weten dat uw herstel schijf werkt nog steeds, voor het geval je nodig hebt om het te gebruiken. U kunt ook overwegen om een ​​herstel-cd om uw oude floppy disks te vervangen.
  • Windows verbergt belangrijke systeembestanden standaard, dat is waarom je moet handmatig kiezen om ze te laten zien. Dit komt omdat uw computer niet werkt zonder deze bestanden. Niet per ongeluk verplaatsen, verwijderen of deze bestanden te wijzigen op enigerlei wijze, terwijl u het maken van uw herstel schijf of uw computer zal moeten worden gerepareerd voordat deze weer gebruikt kan worden.