Hoe maak je een Fast HDTV computer te bouwen

HDTV is een manier van overdracht televisiesignalen die een veel hogere beeldkwaliteit dan een normale televisie signaal.

U kunt een computer die kan oppikken HDTV-signalen en ze weer te geven op uw TV te bouwen (dit heet een HTPC of home theater PC). U kunt uw computer gebruiken om het HDTV-signaal op een harde schijf op te nemen, zodat u uw opgeslagen programma's bekijken op elk gewenst moment.

Een snelle HDTV computer zal een moderne processor (CPU), en de grote hoeveelheid geheugen (RAM) nodig, met het oog op het HDTV-signaal te decoderen en weer te geven op uw televisie.

instructies

Bron onderdelen voor uw computer

1 Bezoek online computer onderdelen retailers, www.newegg.com of www.tigerdirect.com zoals, om de prijzen te krijgen voor de onderdelen van uw HDTV computer.

2 Zorg ervoor dat uw moederbord en CPU compatibel zijn (bijvoorbeeld een Intel moederbord en een Intel processor, of een AMD moederbord en een AMD CPU).

3 Kijk voor een moederbord welke lijsten 'on-board graphics voor het bekijken van HD "en heeft een' HDMI-out poort.

4 Controleer de grootte van uw moederbord tegen de kast om ervoor te zorgen dat de zaak is groot genoeg om te passen. Moederborden zijn ingedeeld in verschillende maten (ATX, mini-ATX), dus kijk dat het geval is compatibel met de grootte van het moederbord je wilt.

5 Koop ten minste 2 GB RAM-geheugen compatibel is met uw moederbord. 4 GB RAM is beter als u werkt met Windows Vista of Windows 7.

6 Kijk voor een dual-tuner TV-tuner kaart die kan decoderen HDTV-signalen is. Een dual-tuner-kaart kunt u een TV-kanaal te bekijken tijdens het opnemen van een ander op hetzelfde moment.

Stel uw computer

7 Als je niet zeker over het samenstellen van uw computer, vraag dan een technisch persoon om hulp, of gaan naar uw lokale computer winkel.

De computer onderdelen zal komen met instructies die gemakkelijk te volgen zijn.

8 Breng de thermische lijm op de CPU en plaats deze in het moederbord. Installeer de CPU fan over de bovenkant van de CPU en schroef deze op zijn plaats.

9 Installeer het moederbord en de voeding in het geval met de meegeleverde schroeven.

10 Installeer uw harde schijven en dvd-drive, ze te verbinden met de juiste poorten op het moederbord.

11 Zet de computer en zorg ervoor dat de harde schijven en ventilatoren draaien op.

12 Sluit een monitor en controleer of de computer wordt opgestart naar het BIOS-scherm. Controleer de inwendige temperatuur in de BIOS om ervoor te zorgen dat het stabiel is en de ventilatoren draaien.

Installeer het besturingssysteem

13 Plaats de schijf van je gekozen operating systeem in het dvd-station en start de computer.

14 Volg de aanwijzingen om het besturingssysteem te installeren op de kleinste van uw twee harde schijven.

15 Voer de functie Update op de computer om de nieuwste hardware en software-updates te krijgen.

16 Sluit uw TV-antenne aan op de 'TV-in' poort op de tunerkaart.

17 Open het media center software die meegeleverd wordt met uw besturingssysteem. De media center software moet detecteert automatisch uw TV-tuner en de kanalen te zoeken.

Hints

  • Uw HDTV computer zal een goede luchtstroom nodig om koel te blijven. Maak vervolgen de ventilatieopeningen op de zaak niet worden gestoord als je het in je tv / stereo kast.
  • Hoe krachtiger de computer, hoe meer elektriciteit verbruikt en hoe meer lawaai maakt. Kies computer onderdelen die worden gewaardeerd "low-wattage," "groene" of "cool" om geluidsoverlast en energieverbruik te verminderen.