Hoe Programma's toevoegen aan de Windows Startup

Hoe Programma's toevoegen aan de Windows Startup


Windows-besturingssystemen, zoals Vista, XP en Windows 7 geven u de mogelijkheid om programma's automatisch te openen zodra de computer opstart. Dit bespaart u van de verplichting om de gewenste programma's elke keer dat u uw computer handmatig te openen. Misschien wilt u een programma dat u vaak gebruikt, zoals een tekstverwerkingsprogramma of een webbrowser toe te voegen, in de lijst van het opstarten van Windows-programma's. Dit wordt bereikt door het handmatig toevoegen van het programma of de programma's in de map Opstarten.

instructies

Windows XP

1 Klik met de rechtermuisknop op de knop "Start" in de taakbalk. Er verschijnt een menu.

2 Selecteer "Explore" in het menu. Een venster wordt geopend. De "Start Menu" map op de linkerkant van het scherm wordt gemarkeerd.

3 Klik op de map "Programma's" onder het "Start Menu" map op de linkerkant van het open raam. Een lijst met programma's zal verschijnen.

4 Met de rechtermuisknop op het programma dat u wilt toevoegen aan de Windows XP-programma. Er verschijnt een menu. Kies "Copy" binnenkant van dat menu.

5 Klik op het vakje naast de map "Programma's" (de map die in stap 3 vermeld) aan de linkerkant van het open raam. Verschillende mappen zal verschijnen.

6 Klik op de "Startup" map gevonden onder 'Programma's'.

7 Klik met de rechtermuisknop in het midden van de open map "opstarten". Er verschijnt een menu. Kies "Plakken" en het programma zal worden toegevoegd aan het opstarten van Windows XP.

8 Herhaal stap 3-7 totdat u klaar bent met het toevoegen van programma's aan de opstarten van Windows XP.

Windows Vista en Windows 7

9 Klik op "Start" in de taakbalk. Kies het "All Programs" optie in het menu openen. Een lijst met mappen en programma's worden weergegeven in het menu. Klik met de rechtermuisknop de "Startup" map en selecteer 'Openen'. De map Opstarten wordt geopend.

10 Klik op de knop "Start" (in de taakbalk) eens te meer. Kies "Alle Programma's" weer.

11 Klik op de map voor het programma dat u toe te voegen aan het opstarten. De snelkoppeling voor dat programma zal verschijnen. Als het pictogram voor het programma dat u toevoegt aan het opstarten van Windows is nu al zichtbaar is, kunt u doorgaan naar de volgende stap.

12 Klik met de rechtermuisknop op het pictogram programma. Er verschijnt een menu. Kies "Open" binnenkant van deze menu.

13 Klik op het tabblad "Opstarten" gelegen in de taakbalk. De map Opstarten van Windows verschijnt op het scherm eenmaal meer. Klik met de rechtermuisknop in het midden van het open raam en kies "Snelkoppeling plakken." Het programma zal naar uw opstarten van Windows worden toegevoegd.