Hoe maak je een Domain doorzoekbaar te maken met behulp van Google en Yahoo

Na het voltooien van de ontwikkeling van uw website, de volgende stap is te indexeren ( "search-enable") uw site. Bij het omgaan met Google en Yahoo !, kunt u een aantal stappen (zoals het maken van een robots.txt-bestand en met behulp van meta-tags) die zal ervoor zorgen dat uw website wordt doorzoeken vriendelijk te nemen. Om verkeer naar uw site, is het belangrijk om te begrijpen hoe het opzetten van uw site voor zoekopdrachten en legt dit voor aan de zoekmachines van uw keuze.

instructies

Maak een robots.txt-bestand

1 Open uw favoriete tekstverwerkingsprogramma. U kunt Microsoft Word, een eenvoudige tekst bewerkingsprogramma, of een tekstverwerker die u kiest te gebruiken.

2 Plaats de volgende code in de geopende tekstverwerker:

User-agent: *
Disallow: /
User-agent: Googlebot
Toestaan: /
User-agent: Slurp
Toestaan: /

De code "User-agent 'vertelt zoekmachines of hun zoektocht crawler is toegestaan ​​om het indexeren van de pagina in kwestie, terwijl" Disallow: / "en" Allow: / "vertel de crawler of het kan doorgaan met het indexeren. Het plaatsen van een schuine streep "/" na de "niet toestaan" of "Toestaan" code vertelt de crawler kan toegang tot alle pagina's op uw website. Bijvoorbeeld, als je wilt naar een map op uw site genaamd Sta "Private", typt u "Disallow: / private /" in uw robots.txt-bestand

Googlebot is Google's zoekmachine crawler, terwijl Yahoo maakt gebruik van een crawler die bekend staat als Slurp. Crawlers reizen van de ene website naar de volgende en zijn verantwoordelijk voor het opslaan van webpagina's op zoekmachine servers voor toekomstige zoeken doeleinden.

3 Als u het bestand op uw bureaublad op te slaan als 'robots.txt, "klik op" file ", gevolgd door" opslaan als. " Volgende typ de naam "robots" en kies de "tekst" bestandstype. Gebruik niet de standaard "Word-document" save type of het bestand wordt opgeslagen als robots.doc. Als je per ongeluk het bestand als robots.doc redde echter knap, kunt u met de rechtermuisknop op het pictogram van het bestand en kies "hernoemen", typ in robots.txt om het bestandstype te veranderen.

4 Upload uw robots.txt bestand naar hoofdmap van uw site (bijvoorbeeld "public_html") met behulp van een FTP-programma zoals Filezilla. U kunt ook gebruik maken van wat het uploaden van bestanden methode van uw website host biedt.

5 Sluit je FTP-programma en wacht voor Google en Yahoo! jouw website te lezen met behulp van de in stap 2 genoemde web crawlers Het proces van het indexeren van een paar uur of een paar maanden kan duren.

Dien uw website voor zoeken

6 Als u uw URL naar Google te leggen, gaat u naar de website van Google addurl (zie bronnen).

7 Geef de URL van uw site in het opgegeven veld. Voer vervolgens uw site "zoekwoord focus" in het veld opmerkingen. Uw zoekwoorden moeten woorden die u wilt richten voor uw site, zoals "technologie, kunst en ambachten, nieuws, mode, beroemdheden", enzovoort. Zoekwoorden moeten een algemeen overzicht van de inhoud van uw site te bieden. Klik op "Add URL" om het proces te voltooien.

8 Verstuur uw site naar de Yahoo! Directory (zie het gedeelte Bronnen). U kunt kiezen tussen de betaalde methode, voor een gegarandeerde 7-daagse proces van goedkeuring, of de gratis indiening proces, die al dan niet krijgen van uw site geïndexeerd.

9 Ga naar Google en Yahoo! en typ "site: yoursite.com," vervangen "yoursite.com" met de werkelijke URL van uw website. Klik op 'Zoeken' om te zien of uw site is geïndexeerd.

Meta Tag Zoeken Help

10 Plaats meta-tags zo dicht mogelijk bij de pagina <head> tag mogelijk. Meta tags zijn binnen de sites PHP of HTML-bestanden geplaatst (afhankelijk van hoe uw site zorgt voor de inhoud). Om te beginnen, een titel tag voor elke pagina. Dit label geeft de titel voor uw pagina wanneer mensen Google, Yahoo! en de meeste andere zoekmachines gebruiken. Type "<title> plaatst de titel van uw pagina hier </ title>." Als u secties één en twee hierboven hebt voltooid, wordt uw site nu zoeken klaar.

11 Maak de beschrijving meta tag. Deze tag moet in één of twee korte zinnen wat de huidige inhoud van de pagina die u schrijft of heeft geschreven is over het uit te leggen. Type <meta name = "description" content = "Vul uw inhoud beschrijving hier". Plaats deze informatie direct onder de </ title> tag dus het zal verschijnen onder de titel op zoekmachines.

12 Maak zoekwoorden voor uw inhoud en plaats de keywords meta tag direct onder de description tags. Type "<meta name =" keywords "content =" in te voeren elk zoekwoord dat u wilt gebruiken, gescheiden door een komma ">.

13 Uw website bezoeken en navigeer naar de pagina die u zojuist meta-tags, bijvoorbeeld gemaakt: www.yoursite.com/testarticle. Controleer de top van uw browser om te zien of de titel van het artikel wordt weergegeven. Bijvoorbeeld, zou je zien de zin "hoe je een telefoon vast te stellen" als u die woorden gebruikt in de <title> </ title> -tags.

Hints

  • Uw website content management systeem, zoals Wordpress of Joomla, kan beschikken over een gespecialiseerde afdeling voor het invoeren van meta-tags. Als je pagina's niet individueel creëren, controleer uw software leverancier van tech pagina of veelgestelde vragen om uit te vinden hoe je meta-tags toe te voegen voor elke afzonderlijke pagina.
  • Snelle tip: Om te indexeren van uw site sneller, sites te vinden die al zijn geïndexeerd en krijgen een link naar uw site. Veel webmasters zal een gast post voor andere sites of de vorm koppeling partnerships te schrijven. Hoe meer links je hebt naar uw site, hoe sneller u worden geïndexeerd.