Hoe maak je een SSD Alignment Test

Hoe maak je een SSD Alignment Test


Solid-state drives (SSD's) zijn moderne computer opslagapparaten ontworpen ter aanvulling of vervanging typische platter gebaseerde harde schijven. Omdat SSD's zijn gebaseerd op NAND-flashgeheugen, kunnen zij toegang krijgen tot geheugencellen op de schijf direct, wat resulteert in een superieure prestaties in opstarttijden, toegang programma en lees- en schrijf-gebaseerde instructies. Zoals harde schijven echter SSD zal prestatievermindering lijden als ze niet goed uitgelijnd voorafgaand aan of tijdens de installatie van een besturingssysteem. Microsoft's Windows Vista en Windows 7 align SSD's automatisch, maar u kunt de aanpassing van uw SSD testen met behulp van een van de verschillende methoden.

instructies

Verzamel de Partitie-informatie

1 Meld u aan op uw computer met een beheerdersaccount-level account. Sommige user-level accounts mogelijk geen toegang tot de informatie die u nodig hebt.

2 Open een tekstbestand op uw computer. U moet de informatie die u op te halen in de volgende stappen op te slaan.

3 Haal de partitie offset informatie voor uw SSD. U kunt deze informatie bij het MSInfo toepassing in uw besturingssysteem vinden onder het kopje "Partitie Starten Offset." Om toegang te krijgen tot de Msinfo toepassing, opent u het menu "Start", klik op de "Run" knop en voer "Msinfo." Als alternatief kunt u bladeren naar de "c: \ windows \ system32" map en dubbelklik op het "msinfo32.exe" bestand. Bewaar deze informatie in een tekstbestand.

4 Haal uw file allocation unit grootte. U kunt deze waarde te vinden door het openen van een opdrachtprompt en het invoeren van het commando "fsutil fsinfo NTFSInfo C:" waarbij "C" is de drive letter van je SSD. De "Bytes per Cluster" waarde opgenomen van dat de output is de file allocation unit grootte. Bewaar deze informatie in een tekstbestand.

5 Haal de "NAND erase block size" informatie en de "NAND paginagrootte" van de fabrikant van uw SSD. Bewaar deze informatie in een tekstbestand.

6 Haal de "Streep grootte-eenheid" (alleen voor RAID partities). Dit is de waarde die u gebruikt wanneer u de RAID gemaakt.

Bereken de SSD Alignment

7 Open een rekenmachine. In Microsoft Windows, klikt u op de knop "Start" en kies "Alle programma's", "Accessoires" en "Calculator."

8 Verdeel de partitie gecompenseerd door de NAND paginaformaat. Als deze berekening resulteert in een integer, heeft partitie van je SSD de eerste test doorstaan. Als deze berekening niet tot een integer is partitie SSD scheef.

9 Verdeel de partitie gecompenseerd door de file allocation unit grootte. Als deze berekening resulteert in een integer, heeft partitie van je SSD de tweede test doorstaan. Als het niet tot een integer is partitie SSD scheef.

10 Verdeel de partitie gecompenseerd door de NAND erase blokgrootte. Als deze berekening resulteert in een integer, heeft partitie van je SSD de derde test doorstaan. Als dit niet gebeurt, is partitie van je SSD niet goed uitgelijnd.

11 Voor RAID-gebruikers, deelt u de partitie gecompenseerd door de grootte streep unit. Bereken ook stripegrootte unit gedeeld door file allocation unit grootte. Als deze berekeningen leiden tot gehele getallen, heeft partitie van je SSD de RAID doorstaan. Als ze dat niet doen, is uw SSD RAID-partitie niet goed uitgelijnd.

Hints

  • Er zijn ook verschillende online partitie uitlijning tools die u kunt gebruiken om de aanpassing van een SSD's te testen. Elk van deze tools vereist dat je nog steeds om de informatie die u opgehaald in paragraaf 1 te verstrekken.
  • Het testen van een SSD's uitlijning en het veranderen van de uitlijning zijn twee heel verschillende dingen. Het veranderen van de aanpassing van een partitie over het algemeen resulteert in een totaal verlies van gegevens. Probeer niet om uw SSD partitie opnieuw uitlijnen zonder eerst een complete back-up van alle gegevens uitvoeren.