Delen van een muis voor laptops

Delen van een muis voor laptops


Muizen dienen een integrale rol in uw interactie met personal computers, het verstrekken van een vrije vorm en veelzijdig interface. De meeste computergebruikers onmiddellijk herkennen van de onderdelen die extern muizen samenstellen - de afgeronde schelpen en klikken op de knoppen - maar meer gaat onder de oppervlakte dan je zou verwachten. Laptop muizen delen de basis constructie-elementen en delen van full-sized muizen, het enige verschil is dat de laptop muizen - zoals laptops computers - hebben de neiging om tegemoet te komen in de richting van draagbaarheid.

ingewanden

Delen van een muis voor laptops

Binnenkant van een rollende-ball muis

De ingewanden van een laptop muis - de onderdelen die binnen haar plastic omhulsel - kunnen fungeren. De meeste laptop muizen hebben een van twee soorten sensoren, of het gedeelte van de muis die beweging volgt en vertaalt deze naar het scherm. Sommige muizen maken gebruik van een mechanische rollende rubberen bal ingesloten in een plastic hatch, terwijl andere, over het algemeen nieuwer, muizen gebruiken optische-elektronische sensoren. Deze sensoren maken gebruik van een gloeiende light-emitting diode, of LED, laser die geen bewegende delen heeft. Muis sensoren gegevens naar het "brein" van de muis, een gedrukt, met hars beklede printplaat interface geïntegreerde schakeling voorzien. Het circuit verzamelt gegevens in de vorm van beweging en zendt deze via photo transistors de laptop gegevensstroom. Metalen en plastic delen die samenwerken met de printplaat omvatten elektrische weerstanden, condensatoren, oscillators en geïntegreerde schakelingen vervaardigd uit metaal, kunststof en silicium. De compacte behuizing passen, de ingewanden van een laptop muis kleiner dan die van een desktop muis.

omhulsel

Delen van een muis voor laptops

Kunststof behuizing verbergt vele delen van de laptop muis.

Hard plastic componeert de buitenste schil van een laptop muis. Acrylonitril-butadieen-styreen maakt gewoonlijk deze kunststof. De behuizing is voorzien van een ronde vorm die contouren van de menselijke hand, plat op de bodem, waar de rollende bal of LED-licht wordt blootgesteld. In de buurt van de voorkant van een laptop muis, onder het gebied waar de vingers van de gebruiker vallen, het apparaat is voorzien van meestal twee knoppen. Wanneer ingedrukt, deze knoppen triggeren kleine elektrische schakelaars in ingewanden van de muis. Muizen die door de computerfabrikant Apple - vaak gebruikt met het bedrijf laptop lijn - voorzien van slechts één grote knop. centrale ligging van de muis herbergt vaak een scroll-wiel, een met rubber beklede stuurwiel, dat gebruikers in staat stelt naar beneden visuele displays tot scrollen. Op laptop muizen, de behuizing neemt doorgaans een compacte vorm met een focus op draagbaarheid.

Verbinding

Delen van een muis voor laptops

Sommige muizen vertonen een draad met een USB-aansluiting.

Veel laptop muizen aan te sluiten op laptops via een lange vooruitstekende draad - een staart-achtige draad die het object te geven zijn muis-achtige uitstraling - die eindigt in een soort van een connector, meestal een Universal Serial Bus, of USB-aansluiting. Omwille van draagbaarheid, laptop muizen vaak draadloos. In dit geval is het lichaam van de muis biedt een kleine zender, meestal aan de achterzijde, en wordt geleverd met een extra het voorwerp in de vorm van een kleine USB-ontvanger.