Hoe Memory Upgrade op een ThinkPad T61

Hoe Memory Upgrade op een ThinkPad T61


Als uw ThinkPad T61 ouder wordt, kunt u het bericht begint af te nemen bij het uitvoeren van programma's of nieuwere besturingssystemen. Computer slow-downs kan frustrerend zijn en kan uw productiviteit te verminderen. Een makkelijke manier om uw ThinkPad T61 een impuls te geven is om het geheugen te upgraden. Lenovo ontwierp de T61, zodat u het geheugen zelf kunt upgraden, snel en zonder gedoe.

instructies

instructies

1 Koop de juiste vorm van het geheugen voor uw T61. Volgens Lenovo's "ThinkPad T61 Service en probleemoplossing", de T61 aanvaardt 200-pins DDR 2 SO-DIMM's, en kan worden uitgebreid tot een maximum van 4 gigabyte aan RAM-geheugen. Echter, als u gebruik maakt van een 32-bits versie van Windows, Windows zal 3GB gebruiken op het meest.

2 Schakel de T61 en sluit het beeldscherm. Koppel de AC-adapter. Zet uw laptop over.

3 Plaats de batterij aan de achterkant van de onderkant van de T61. Verwijder de batterij door de schuifknop in de richting van het beeld van een open slot en voorzichtig schuiven van de batterij uit het compartiment.

4 Zoek en verwijder de vier schroeven waarmee een beeld van een geheugenmodule geëtst naast hen heeft. Je kunt ze vinden in een horizontale lijn, in de richting van de voorkant van de laptop.

5 Draai uw T61 weer en open het beeldscherm. Til de polssteun door voorzichtig te trekken de twee lipjes aan de linker- en rechterkant van uw laptop, net onder het toetsenbord. Koppel de kabel tussen de polssteun op uw computer.

6 Zoek de twee geheugenslots direct onder de spatiebalk. Als beide slots bezet zijn, verwijdert u de geheugenmodule die u wilt vervangen door te trekken op de klemmetjes aan weerszijden van de module.

7 Line-up van de pinnen op de nieuwe geheugenmodule met de aansluitingen op het slot. Duw de pinnen in de connectors terwijl u de RAM-module op een 20-graden hoek. Snap de nieuwe module op zijn plaats door deze voorzichtig naar beneden te duwen.

8 Bevestig de kabel die de polssteun verbindt met je laptop. Snap de linker en rechterkant van de polssteun op zijn plaats. Snap het voorste deel van de polssteun op zijn plaats door op het naar beneden.

9 Draai je laptop over en de schroeven te vervangen. Schuif de batterij terug in het compartiment, zodat deze vastklikt. Zet uw T61 goede kant naar boven, sluit de AC-adapter en open het beeldscherm.

10 Controleer of uw RAM-geheugen correct is geïnstalleerd door het draaien van uw computer aan en druk op de blauwe "ThinkVantage" knop wanneer u ziet de woorden "om de normale opstartprocedure, drukt u op de blauwe ThinkVantage-knop te onderbreken." Klik op "Access BIOS" en ga akkoord met uw laptop opnieuw te starten. Uw laptop wordt opnieuw gestart om een ​​hulpprogramma scherm, dat de hoeveelheid geheugen die u in uw laptop onder de "Installed memory" weergeeft.

Hints

  • Voer het geheugen upgrade op een heldere en verlichte werkruimte, zoals een keuken tafel.
  • Heeft u een kleine container in de buurt voor de schroeven, zodat je ze niet kwijt.
  • Niet in de buurt te houden eventuele drankjes of andere vloeistoffen bij het uitvoeren van de upgrade. Vloeistoffen zal uw T61 beschadigen als gemorst op de circuits.