Hoe kan ik afdrukken op een draadloos netwerk van mijn laptop?

Hoe kan ik afdrukken op een draadloos netwerk van mijn laptop?


Als u een printer aangesloten op uw draadloze netwerk, afdrukken vanaf uw laptop vereist slechts een paar eenvoudige set-up stappen. Je hebt waarschijnlijk al een desktop computer verbonden met uw draadloze netwerk printer, en het proces voor het opzetten van een laptop om af te drukken is hetzelfde. Of u nu met behulp van de Windows of Macintosh-besturingssysteem, netwerkprinter simpelweg toevoegen aan de lijst met printers in uw laptop en bent u klaar om af te drukken.

instructies

1 Installeer de print-software vanaf de installatie-cd van de printer op je laptop. Als u niet meer over uw installatie-cd, gaat u naar de website van de fabrikant en download de software (zogenaamde drivers) voor uw printer.

2 Voeg uw printer aan de lijst met beschikbare printers op uw laptop. In Windows, opent u het menu 'Start'. Klik op "Configuratiescherm" en vervolgens "Hardware en geluiden" en vervolgens op "Printers". In Mac OS X, opent u een bestand dat u wilt afdrukken en selecteer "printer toevoegen" wanneer het dialoogvenster Afdrukken wordt geopend.

3 Vul het "Printer toevoegen" wizard. Beide besturingssystemen hebben vergelijkbare installatie wizards. U zult kiezen voor "Voeg een netwerk, draadloze of Bluetooth-printer" in Windows of "Bluetooth" in Mac. De printer wordt nu weergegeven in de lijst met beschikbare printers.

4 Afdrukken als je zou op elke computer en printer. Uw laptop is nu geconfigureerd om af te drukken op het draadloze netwerk.

Hints

  • Nieuwe computers hebben vaak printersoftware al vooraf ge├»nstalleerd met hun besturingssysteem. Als u een nieuwe computer en printer, kunt u de eerste stap overslaan en het opzetten van de printer zonder het downloaden van drivers. De wizard printer wordt u gevraagd om de installatie-cd te plaatsen als het uw specifieke printer software kan vinden.
  • Als je hebt het opzetten van een draadloos netwerk wachtwoord wordt u gevraagd om het in te voeren tijdens de "Printer toevoegen" wizard. Zorg ervoor dat je het bij de hand hebt voordat u begint met de set-up sneller en gemakkelijker te maken.