Hoe maak je een flash drive te gebruiken als een opstartdiskette

A "boot disk" is het opslagstation dat een computer wordt opgestart vanaf het moment dat je hem aanzet. Meestal zal een computer starten vanaf de harde schijf, want dat is waar het besturingssysteem is geïnstalleerd. Je hoeft niet per se om te starten vanaf de harde schijf, nochtans; in plaats daarvan kunt u het BIOS van de computer in te voeren - het belangrijkste programma dat het besturingssysteem laadt en controleert uw hardware - en instructie te geven om te starten vanaf een ander apparaat, zoals een USB flash drive.

instructies

1 Zorg ervoor dat uw flash-drive is aangesloten op de behuizing van de computer, via een van de USB-poorten.

2 Herstart je computer.

3 Druk op de toets op het toetsenbord die door de fabrikant van de computer om de BIOS in te voeren. Dit is typisch hetzij F1, F2 of ESC, maar deze zal variëren. De toets die u moet indrukken om BIOS verschijnt op het scherm wanneer u de machine aanzet. Als je het niet ziet, contact op met de fabrikant.

4 Selecteer "Boot."

5 Selecteer "Primary Boot Device" en het veranderen van de vermelding van uw harde schijf naar uw USB flash drive. Selecteer "Opslaan" en vervolgens "Exit." Uw computer zal opnieuw opstarten en uit de USB flash drive op basis van de specificaties die u hebt gemaakt in het BIOS.