Specificaties van een Client Server Network

Specificaties van een Client Server Network


Een client-server netwerk bestaat uit een centrale processor die polls voor client-verzoeken. Het behandelt het verzoek in een dienst en dan en een reactie terug.

Sequentiële en parallelle Servers

Een sequentiële server stopt polling op een verzoek, zoals bij de command-line chatprogramma verwerken. Een parallelle server initieert een aparte thread aan dat verzoek te behandelen, zodat polling is ononderbroken.

Stateless en Stateful Connections

Een eenvoudige HTML-pagina die HTML-code terugkeert zonder in het bezit enige staat informatie is een voorbeeld van een staatloze verbinding. Een winkelcentrum check-out HTML-pagina die sessie-informatie in de vorm van cookies opslaat, http GET / POST variabelen of URL-query strings is een voorbeeld van een stateful verbinding.

multitiered Architectuur

Een webservice die database resultaten terugkeert in een HTML-pagina is een voorbeeld van een multitiered client-server model. De browser naar de webserver vormt het eerste niveau. De webserver naar de database server vormt het tweede echelon.

Alternatieven voor Client Server

Deze omvatten samenwerkende servers, waar de servers elkaar bellen binnen dezelfde dienst, zoals proxy-servers, waarbij een centrale processor proxy bemiddelt tussen meerdere clients en servers; web applets, waar de code is gedownload en uitgevoerd op de client side; en peer-to-peer-netwerken, waar de processors te sturen verzoeken tot elkaar als co-gelijke dienst handlers.

protocollen

De client-server netwerk bestaat uit vier lagen van client-server protocollen binnen de zeven lagen van het OSI (Open Systems Interconnection) model: Protocol (OSI Layer), Ethernet (Fysische en Data Link), IP / IPX (Netwerk), TCP / SPX ( vervoer) en HTTP / SMTP / DNS / Telnet / FTP (Session, presentatie en applicatie)