Hoe schrijf ik een script dat verwijdert bestanden

Het uitvoeren van het besturingssysteem taken, zoals het hernoemen van bestanden en mappen, kunnen worden geholpen door het gebruik van een programmeertaal. Programmeertalen blinken uit in het uitvoeren van terugkerende taken zeer snel. Als je merkt dat je met een groot aantal bestanden te verwijderen met een zeer vergelijkbare namen of uitbreidingen, met behulp van een programmeertaal kan het proces aanzienlijk versnellen. Scripting talen zoals Python, Ruby en Perl worden meestal gebruikt voor dit soort taak. Ongeacht de taal, het schrijven van een script om bestanden te verwijderen zal vrijwel identiek zijn.

instructies

1 Open de Python-interpreter. Dit kan gedaan worden door te navigeren naar "Start", "Alle programma's", "Python" en vervolgens "Python32."

2 In de tolk, voer de volgende code:

import os

Dit zal de os bibliotheek nodig om te communiceren met het besturingssysteem te importeren.

3 Voer de volgende code:

os.remove (pad_naar_bestand)

Dit zal het bestand zich op te verwijderen "pad_naar_bestand." Het pad komt in de vorm van paden van uw besturingssysteem. ": \ Windows \ something.doc C." Bijvoorbeeld, in Windows, een monster weg zou zijn, Op Linux, zou een pad, "/home/user/sample.odt" zijn. De verwijderen functie kan worden gebruikt om mappen te verwijderen. Wel moet de directory leeg zijn. De verwijderen functie verwijdert één bestand tegelijk.