Hoe te verwijderen Write-Protection op een RAM Disc

Hoe te verwijderen Write-Protection op een RAM Disc


Als u een lege DVD-RAM-schijf in een optisch station plaatst en ontvang een "Write Protection" fout, is het zeer waarschijnlijk te wijten aan problemen met de compatibiliteit. De schijven zijn herschrijfbaar en mag niet worden beveiligd tegen schrijven, tenzij u de cartridge versie met de wispreventienokje ingeschakeld. Als het een fysieke schakelaar heeft, kan een programma schrijven bescherming hebt ingeschakeld tijdens het brandproces. Indien dit niet het geval is, wordt het probleem opgelost door een waarschijnlijke firmware. Firmware-updates te helpen de drive werk met verschillende soorten media en het optreden van fouten te verminderen.

instructies

1 Installeer de nieuwste firmware van de fabrikant. Je moet het exacte modelnummer van het station, die is gevonden in "Computer", "Configuratiescherm", "Hardware en geluiden", "Device Manager." Klik op "DVD / CD-ROM drives," uit te breiden en noteer de richting van de naam van het station nummer. Voer het in de support pagina op de website van de fabrikant en download de firmware die de meest recente datum is.

2 Installeer het stuurprogramma dat werd gebruikt om te schrijven-beschermen. Sommige DVD-RAM software omvatten een optie om te schrijven-beschermen de schijf eenmaal is afgerond. Dit voorkomt dat iemand van het veranderen van de data tot schrijfbeveiliging is uitgeschakeld. Bijvoorbeeld, er is driver software beschikbaar voor Panasonic stations die een write-protect tool bevat. Plaats de schijf, en start het programma. Klik op 'Write-Protect instellen, "en dan" Disable Write-Protect. InCD programma Nero's heeft een soortgelijke functie.

3 Kopieer een ander bestandstype dan audio- of videobestanden. Veel DVD-RAM-schijven hebben Copy Protection for Recordable Media ingebouwd. Windows Vista ondersteunt deze vorm van Digital Rights Management, en verbiedt het schrijven van mediabestandstypen. MP3, JPG en AVI-bestanden niet zou kunnen werken, terwijl tekstdocumenten wil. Dit gebeurt meestal met een schijf die oorspronkelijk was geformatteerd op een oudere PC dan degene die u gebruikt. Probeer het branden van de schijf onder Windows XP, of gebruik maken van de computer dat het geformatteerd.

4 Gebruik een andere RAM disc om te bepalen of het probleem bij de disc of de recorder. Sommige stand-alone spelers zijn alleen compatibel met bepaalde soorten discs. Zo kan het prima werken met 3x schijf, maar niet een 4x, of het kan een bepaald merk nodig. Controleer aanbevelingen van de fabrikant zodat de media overeenkomt met de eisen van de speler.