Hoe maak je een nieuw databasebestand maken gebruik van ADOX in VB6 Maak

De Microsoft Access ADOX bibliotheken laat Visual Basic 6 programmeurs aan te sluiten op een Access-bestand en maak een nieuwe database. Om veiligheidsredenen, andere database-bibliotheken blokkeren creatie uitspraken die het opzetten van nieuwe databases. U moet de ADOX bibliotheken aan de bovenkant van uw VB6 broncode bestand naar de klassen van de bibliotheken te gebruiken om de Access-database te importeren.

instructies

1 Open de VB6 software development programma en open de desktop project dat u wilt gebruiken om de database te maken. Open het bestand met de code in de VB6 editor te bekijken.

2 Voeg de ADOX bibliotheek oproep aan de bovenkant van uw codering bestand. Kopieer en plak de volgende code naar de top van het geopende bestand in de editor:

invoer ADOX

3 Maak een "categorie" class library variabele. U moet deze variabele class library om de functie "creƫren" dat de Access-database maakt gebruik van te maken. Voeg de volgende code aan het bestand:

Dim db als catalogus = Nieuwe catalogus ()

4 Maak de database. U moet de nieuwe database naam en de map waarin u het wilt opslaan op te geven. De rest van de schepping statement is standaard voor de ADOX bibliotheek parameters. De volgende code maakt de database:

db.Create ( "Provider = Microsoft.Jet.OLEDB.4.0; Data Source = c: \ databank \ db.mdb; Jet OLEDB: Engine Type = 5")

De bovenstaande code maakt een nieuwe database met de naam "db.mdb" in de "databank" map.