Hoe te berekenen MFLOPS

MFLOP verwijst naar Million drijvende-kommabewerkingen per seconde, en is de traditionele meting gebruikt om de snelheid van een supercomputer beschrijven. MFLOP meting is gebaseerd op het tijdstip van uitvoering van een computer instructie normaliseren een constante hoeveelheid tijd waarin alle instructies niet tegelijk uitvoeren nemen. De variatie in de computer instructie kan variƫren tussen 29 en 600 computer cycli. MFLOP maatregel dient als een goede benadering van de snelheid van een supercomputer, zolang gemeenschappelijke referentieniveaus voor instructie moment van uitvoering ook worden gepubliceerd als het vergelijken met een snelheid van twee concurrerende supercomputers.

instructies

1 Normaliseren van het aantal computer cycli aangenomen om uit te voeren per computer instructie. Om in een algemene formule te tonen, wordt deze waarde vertegenwoordigd door Y cycli / instructie.

2 Het verkrijgen van de microprocessor cycli per seconde snelheid van uitvoering van de documentatie van uw processor, of van benchmarking programma's in Resources. Voor de Macintosh IIx processor, de snelheid van de processor is 15,6672 m cycli / sec.

3 Verkrijgen van de snelheid van de processor in MFLOPS door het inverteren van de cycli per computer instructiewaarde te vermenigvuldigen met het aantal cycli per seconde van de processor:
1 instructie / Y-cycli * 15.6772m cycli / seconde.

4 Vergelijk het resultaat met andere computers uitvoeren simular benchmarktests. In dit voorbeeld is de processorsnelheid is 15,6772 MFLOPS.