Moonlight Crashes Mijn Firefox in Ubuntu

Moonlight Crashes Mijn Firefox in Ubuntu


Moonlight is het gratis, open-source plug-oplossing voor Silverlight in Firefox voor Linux-besturingssystemen. Als de plugin veroorzaakt crashes in Firefox op uw systeem en de computer opnieuw op te starten niet helpt, kijken naar een aantal veel voorkomende oorzaken van Moonlight kwesties. Zoals bij vrijwel alle Linux oplossen van problemen, vertrouwdheid met elementaire Linux functies, met name de Terminal, is noodzakelijk. Als je in de problemen met de compatibiliteit met Moonlight draaien, kunt u in staat om ze te corrigeren, maar veel lezers zullen deze processen vinden zeer verwarrend.

effecten

U kunt uit een groot aantal visuele effecten draaien in Maanlicht, die kunnen helpen uw computer te gebruiken Moonlight soepeler. Dit zal waarschijnlijk alleen helpen als je een oudere computer, omdat de meeste moderne systemen niet lastig met enige Moonlight inhoud zal hebben. Om dit te doen, eerst sluiten Firefox en open de Terminal. typ of kopieer en plak deze regel: ". Enter" "$ MOONLIGHT_OVERRIDES = effecten = geen firefox" zonder de aanhalingstekens en druk op

Videokaart drivers

Als je videokaart drivers zijn verouderd, kunnen Moonlight niet correct uitgevoerd en kon Firefox laten crashen. Ubuntu kan normaal vind uw videokaart drivers automatisch als u online bent, en u kunt controleren of er nieuwe stuurprogramma's door te klikken op de "Dash Thuis" knop en het zoeken naar "Update Manager"; kan u op de hulpprogramma klikken wanneer het verschijnt en kan een cheque forceren door te klikken op de "Check" knop. Wanneer de Manager is voltooid Update, kiest u de updates die u wilt en klik op "Install Updates." Als je geen drivers te vinden op deze manier, controleer dan de videokaart fabrikant website support pagina voor Ubuntu chauffeurs. Niet al deze fabrikanten, waarvan een groot aantal drivers voor slechts een paar kaarten.

herinstallatie

Soms data beschadigd raakt op uw systeem, misschien te wijten aan een hardwarefout of een programma crashen, en vaak de enige oplossing is om de relevante software opnieuw te installeren. U kunt Moonlight verwijderen door op de knop 'Verwijderen' in Firefox's "Add-ons Manager", die u door te klikken op "Tools" of de knop "Firefox" en vervolgens op "Add-ons." Verwijder vervolgens Firefox van de "Ubuntu Software Center", die u kunt vinden door te klikken op de "Dash Thuis" knop en op zoek naar het. Download de meest recente versies van Firefox en Moonlight, installeer Firefox normaal en gebruik het moersleutelpictogram in zijn "Add-ons Manager" om de "Install Add-on van File" optie te kiezen en selecteer het Moonlight-bestand om het te installeren.

Verenigbaarheid

De meest recente versie van Firefox, 10,0 vanaf februari 2012, werkt met Moonlight, al heb je een aantal stabiliteitsproblemen kunnen optreden. Als u gebruik maakt van een oudere versie van Firefox of als versies na 10 onverenigbaar zijn, kunt u proberen om dit probleem te omzeilen door het veranderen van de Moonlight installatie bestanden, die een cheque voor Firefox versie bevatten. Deze verandering kan instabiliteit veroorzaken, dus je moet Moonlight geen gebruik meer dan noodzakelijk. Dit is niet een proces dat beginner computer gebruikers moeten proberen.

installatiebestanden

Met ingang van februari 2012, de meest recente stabiele release van Moonlight is 2.4.1.0. Als u een nieuwere versie te downloaden zodra deze beschikbaar is, kan deze methode niet werkt.
Om de Moonlight XPI-bestand dat u gebruikt om de plugin te installeren bewerken, verander de bestandsextensie van XPI om dit ZIP kunt u met de rechtermuisknop op en kies "Extract hier." Open vervolgens de uitgepakte bestanden en de "META-INF" map te verwijderen. Dan kunt u een tekstverwerker gebruiken om de "install.rdf" bestand te bekijken. Zoek het bestand "Firefox"; lijkt het op één lijn. Drie lijnen onder dat, zie je "<em: minVersion> 1.5" en onder dat "<em: maxVersion>. 4.0 *". Verander het getal na "<em: maxVersion>" naar een getal boven de versie van Firefox die je hebt, dus als je Firefox 7 uitvoert, moet je veranderen in "<em: maxVersion> 8.0" of hoger. Sla het bestand en selecteer alle bestanden opnieuw en comprimeren door met de rechtermuisknop op te klikken en te kiezen voor "Comprimeren." In het venster dat verschijnt, selecteert u het ZIP-bestand en klik op "Create." Last, verandert het gecomprimeerde bestand naar een XPI bestandsextensie hebben, en je kunt het in Firefox te installeren zoals u gewend bent.