Hoe maak je een harde schijf in IBM Laptop 360 D Installeer

Hoe maak je een harde schijf in IBM Laptop 360 D Installeer


De harde schijf is het apparaat op uw IBM 360-serie laptop die uw besturingssysteem en al uw bestanden en programma's houdt. Als uw laptop niet zal opstarten of slechts bevoegdheden met tussenpozen, wordt uw harde schijf waarschijnlijk niet en zal moeten worden vervangen door een nieuwe. de harde schijf vervangen op een IBM laptop is eigenlijk een eenvoudiger proces dan op een standaard desktop computer als u alleen nodig hebt om het afsluiten van een enkele schroef op de harde schijf te vinden.

instructies

1 Klik op het Windows-pictogram aan de onderkant van het bureaublad en kies "Shut Down." Wacht tot de IBM 360 laptop om volledig uit te schakelen en sluit het bovenste scherm.

2 Flip de IBM laptop over, zodat u de onderkant van de behuizing kan zien. Zoek de batterijvergrendeling aan de bovenkant van de zaak en druk hem naar beneden. Schuif de batterij uit de laptop behuizing en leg het opzij.

3 Vind de schroef op de rechterbovenhoek van de laptop behuizing die de plastic kap stuk over de harde schijf houdt. Gebruik een schroevendraaier de schroef te trekken uit en til de kunststof deksel stuk af van de zaak.

4 Pak de linker- en rechterkant van de harde schijf en schuif deze direct uit de laptop. Trek de lange stukjes rubber aan beide zijden van de harde schijf. Leg de rubberen stukken op de zijkanten van het nieuwe vervangende harde schijf.

5 Plaats de harde schijf, zodat de metalen connector aan de onderzijde is gericht naar de open ruimte op de laptop. Duw de harde schijf rechtstreeks in de laptop totdat alleen het bovenste gedeelte is blootgesteld.

6 Plaats het plastic cover stukje terug over de harde schijf en zet de schroef opnieuw in. Duw de batterij terug in de laptop totdat de ontgrendeling klikken. Draai de laptop terug over en open het deksel. Druk op de knop en wacht tot de laptop aan de macht op.

7 Steek het besturingssysteem herstel-cd die bij de laptop geleverd in het cd-station. Volg het herstel instructies die op het scherm verschijnen om het besturingssysteem te installeren op de nieuwe harde schijf.

Hints

  • Bewaar een reservekopie van alle programma's of bestanden die je nodig hebt op een externe bron, zoals een USB-jump-station voor het verwijderen van de oude harde schijf.
  • Een nieuwe harde schijf komt niet met elk besturingssysteem vooraf ge├»nstalleerd. Als om wat voor reden je niet meer over de herstel-cd moet u een besturingssysteem installatie-cd aan te schaffen (zie bronnen hieronder).