Een back-up van een DVD op een Dell D610

Een back-up van een DVD op een Dell D610


Een Dell D610 is een notebook computer die wordt geleverd met vooraf geïnstalleerde met een combinatie cd / dvd-station met een disc-schriftelijk mogelijkheden. Net als andere desktop computers en laptops met DVD-drives te schrijven, kan een Dell D610 worden gebruikt om back-ups van dvd's te creëren. Het proces van steunen een DVD op een Dell D610 is hetzelfde proces als backup een DVD op de meeste andere computer DVD-stations. Hoewel de D610 niet geïnstalleerd worden geleverd met de software die nodig is voor een dvd-back-up, gratis dvd-back-up software is beschikbaar om te downloaden naar de computer.

instructies

Rip de DVD beeldbestand van de schijf

1 Download een-DVD rip programma, zoals DVD Decrypter of Free DVD Ripper. Installeer de DVD rippen programma om uw computer door te dubbelklikken op het programma-icoon in de map 'Downloads', die kan worden geraadpleegd door te gaan naar "Start" te kiezen voor "My Computer" en te dubbelklikken op de "C:" drive.

2 Open de dvd-lade op de Dell D610 door op de eject-knop aan de zijkant van het toestel. Plaats de dvd die u wilt back-up in de lade, en druk nogmaals op de knop om de lade te sluiten.

3 Start de DVD rippen programma. De informatie van de DVD in het schijfstation moet automatisch bevolken in de DVD rippen programma.

4 Klik op "Mode" als de optie is beschikbaar in het rippen programma. Zorg ervoor dat de "Input File" type is ingesteld op "ISO."

5 Selecteer een output map door te klikken op "Bestemming" of "Output File 'en het navigeren naar de map waar u wilt het ISO-bestand op te slaan. Klik op "OK" om terug te keren naar het hoofdscherm.

6 Druk op de "Rip" of "Decrypt" knop in het programma. Een kopie van het bestand wordt geript van de schijf en opgeslagen in de map die u hebt geselecteerd.

Brand de ISO op DVD

7 Verwijder de geripte dvd uit het dvd-station van de Dell D610. Plaats een lege dvd-r in het station op zijn plaats.

8 Launch elke standaard-dvd branden software die u op uw systeem hebt geïnstalleerd. Als u niet beschikt over een DVD-software hebben geïnstalleerd, zowel gratis als betaalde programma's zijn beschikbaar om te downloaden op cnet.com (zie "Bronnen").

9 Laad het ISO-bestand dat is geript van de DVD. Om een ​​bestand te laden, klik op de "Upload" of "Import" knop in het programma naar de map die het bestand bevat en dubbelklik op het bestand om het te openen.

10 Klik op "Doorgaan" of "Next" om door de schermen van de DVD-brandprogramma, en klik op de knop "Burn" op de laatste pagina. Het ISO-bestand is gebrand op schijf, en je hebt nu een dvd-back-up van de originele schijf.

Hints

  • Als u niet beschikt over een kopie van de film back-up op schijf nodig hebt, de ISO-bestand opgeslagen op de harde schijf van uw computer dienen als back-up. Dan, als er iets gebeurt met de originele DVD, kunt u de ISO naar DVD-R te branden op elk moment.