Wat te doen als je Liquid Spill op een Dell laptop computer?

Wat te doen als je Liquid Spill op een Dell laptop computer?


Je bent waarschijnlijk op de hoogte van alle waarschuwingen aan elektronische apparatuur uit de buurt van water te houden om schade aan het apparaat te voorkomen en om letsel te voorkomen. Maar als je lekkage vloeistof op uw laptop van Dell, eventuele schade is afhankelijk van welke onderdelen zijn blootgesteld, wat voor soort vloeistof gemorst en of de computer werd ingeschakeld. Dit bepaalt ook hoe om te reageren op een lekkage om blijvende schade aan uw laptop te vermijden.

Verwijder Vermogen

Haal de stroom van de laptop. Dit is een kritieke stap. Probeer niet om de computer af te sluiten door middel van software. Verwijder alle netsnoeren, verwijder de batterij. Sinds vloeistoffen elektriciteit, vocht te voeren op elke elektrische componenten in kunnen veroorzaken elektriciteit om naar verschillende onderdelen. Het verwijderen van de macht kan niet alleen de bescherming van de componenten, maar kan je voorkomen dat geëlektrocuteerd als de lekkage was groot. U kunt een deel van uw werk te verliezen, maar de veiligheid en de bescherming van de hardware zijn belangrijker.

Omzet

Open uw laptop, zodat de onderste en bovenste beide plat, zet hem dan op zijn kop. Hierdoor kan de vloeistof uit het toetsenbord en weg van kritische componenten zonder contact met de monitor. Het verlaten van de vloeistof af te voeren via de computer met de zwaartekracht kan veroorzaken contact opnemen met de lagere componenten. De harde schijf en processor Dell laptops hebben meestal een paar lagen van kunststof of metaal, die kan dienen als een barrière, maar een vloeistof kan doordringen voorbij deze barrières als zwaartekracht te lang mag werken.

Dab Liquid

Dep de vloeistof met een absorberende doek. Deppen voorkeur om vegen, aangezien vegen kan de vloeistof verspreid naar andere locaties als de handdoek niet absorberend genoeg. Hoewel u misschien geneigd om deze stap eerst uit te voeren, moet u de macht eerst te verwijderen, zet de laptop over om de vloeistof af te voeren. Als je kunt, dep de vlek, terwijl de laptop op zijn kop. Dit beschermt niet alleen tegen lekkage verder, maar staat Het vocht in de handdoek, weg van de behuizing te trekken.

Laten drogen

Laat de laptop een nacht drogen. Plaats het in een droge omgeving en maken geen gebruik van verwarmingsapparaten te versnellen het droogproces, zoals een haard of kachel. Het is belangrijk dat alle componenten zijn toegestaan ​​om volledig te drogen voordat de beoordeling van de volgende stap in het proces. Als de lekkage was alleen water, nadat al het water is verdampt, kan de computer veilig aan te zetten en te gebruiken als er geen elektrische schade is ontstaan ​​op het moment van de lekkage. Als de vloeistof was geen water, kan het nodig zijn om een ​​aantal van de onderdelen gereinigd of vervangen.

Bel Dell Support

Neem contact op met Dell Support, vooral als de lekkage was geen water. Als uw laptop is nog steeds onder de garantie valt, kunt u in staat om uw computer te sturen naar een Dell-technicus voor reiniging, herstelling of beide. Garantiedekking voor morsen, is echter niet onder de base garantie, maar alleen onder bijkomende, kocht garantie. Tenzij u bekend bent met het werken met de computer componenten bent, is het niet aan te raden om de laptop uit elkaar te halen, omdat dit de garantie kan vervallen en leiden tot verdere schade.