Hoe kan ik een Remote Desktop gebruiken op een lokaal netwerk

Hoe kan ik een Remote Desktop gebruiken op een lokaal netwerk


De remote desktop-functie is een zeer krachtig instrument voor probleemoplossing, maar het kan nuttig zijn voor administratieve doeleinden ook. Eenmaal ingeschakeld, de desktop-functie op afstand kunnen gebruikers inloggen op andere computers aangesloten op het bedrijfsnetwerk, ongeacht waar deze computers fysiek bevinden. Dat maakt alles van het installeren van patches en upgrades om problemen een stuk eenvoudiger en handiger het oplossen van problemen.

instructies

1 Meld u aan bij de computer die u op afstand wilt besturen en klik met de rechtermuisknop op het pictogram "My Computer". Klik op het tabblad "Remote" en zorg ervoor dat de selectievakjes zijn aangevinkt. Als deze selectievakjes zijn uitgeschakeld, zult u niet in staat zijn om op afstand verbinding met de pc.

2 Klik op de knop "Start" en kies "Run" uit de lijst. Typ "cmd" in het vak aan een DOS-venster te openen.

3 Typ "ipconfig" in het vak en noteer het IP-adres van de machine. Het IP-adres is een uniek nummer dat elke computer aangesloten op het bedrijfsnetwerk identificeert.

4 Meld u aan op een andere computer op het netwerk en klik op de knop "Start". Kies "Run" in de lijst en typ "mstsc" naar het bureaublad venster op afstand te openen.

5 Typ het IP-adres van de computer die u nodig hebt om toegang te krijgen en klik op "Connect". Eenmaal aangesloten, kunt u toegang tot en controle die computer, net zoals je zou doen als je fysiek zit het.