Hoe Set Up een Household Budget Spreadsheet

Hoe Set Up een Household Budget Spreadsheet


Als u een fragment hebt verloren van uw maandelijkse uitgaven, is het een goed idee om te beginnen met het krijgen van hen op papier nu. Een manier om dit te bereiken is een huishoudbudget spreadsheet te creëren. Er zijn sjablonen beschikbaar als je niet wilt er zelf een te maken, maar als u wilt uw uitgaven gepersonaliseerd, het proces is eenvoudig maar een beetje tijd in beslag.

instructies

1 Maak een nieuwe spreadsheet document in uw favoriete programma. U kunt de plaat te organiseren in twee kolommen voor eenvoudiger printen of in een column te lezen gemakkelijker.

2 Verbreden uw A kolom over een duim van de cursor naar de rechterkant van de A bewegen en naar rechts te slepen.

3 Typ de volgende woorden in uw Een column van A3 tot A12: INKOMEN, Lonen & Tips, Rentebaten, dividenden, cadeaus ontvangen, terugbetalingen / vergoedingen, Transfer van Savings, Anders, Anders, de totale baten. Laat A13 leeg en ga verder met A14 tot A28: hypotheek / huur, elektriciteit, Gas / Olie, Water / Riool / Trash, telefoon, kabel / satelliet, internet, interieur / Appliances, Gazon / Tuin, Huis & tuin, onderhoud, verbeteringen, Anders totale lasten Thuis. Laat A29 leeg.

4 Doorgaan typen in de A-kolom met andere categorieën zoals aangegeven in uw huis, zoals het dagelijks leven, kinderen, Transport, Gezondheid, Verzekeringen, Onderwijs, Charity / Geschenken, Sparen, Verplichtingen, zakelijke uitgaven, Entertainment, Huisdieren, abonnementen, vakanties, en Diversen . Download de sjabloon in de sectie Resource voor een aantal ideeën voor categorie storingen.

5 Typ "Budget" in cel B3, "Actual" in cel C3, en "Verschil" in cel D3. Type "= C4-B4" in cel D4. Kopieer die cel door ingedrukt te houden "Ctrl" en het raken van de "C" -toets. Ga met je muis naar de cellen D5 te selecteren D11. Plak de formule door op "Ctrl" en de toets "P". Dit zal het zo maken dat je het verschil tussen uw gebruikelijke lonen en wat je daadwerkelijk ontvangen te vinden. Typ de formule "= B15-C15" in cel D15 en kopieer en plak de formule in alle D cellen onder D15 om de werkelijke kosten te krijgen voor de huidige maand.

6 Maak een sommatie voor uw inkomen sectie en voor elke kosten sectie door het selecteren van alle cellen in een rij en op de som sleutel uit het bovenste menu. Doe dit voor alle kolom B, C en D kosten secties.

7 Maak een samenvatting sectie in de kolommen F, G, H en I, door het intikken van "Maandelijkse Budget Samenvatting" in de F3, "Total Income" in F5, "Total kosten" in de F6, "Net" in F7, "Budget" in de G4 "Actual" in H4 en "Verschil" in I4. Voeg cel G5 gelijk aan de waarde van B12 en maken H5 gelijk aan de waarde van C12. Voor de cellen van G6 en H6 typ een formule die zorgt voor alle bedragen van elke sectie van de kosten. Uw formule zou er zo uitzien "= B15 + B41 + B52" voor G6 en als "= C15 + C41 + C52" voor H6.

8 Typ in de formule "= H5-G5" in cel I5 en de formule "= G6-H6" in cel I6. Typ in de formule "= G5-G6 'in cel G7, de formule" = H5-H6 "in H7, en typ" = H7-G7 "in cel I7. Dit zal uw begrote netto winst of verlies, uw werkelijke netto winst of verlies, en het verschil tussen de twee tonen. Typ in uw inkomsten en uitgaven nummers die maand om uw cash flow voor de maand te bepalen.