Wat zijn Python PYC bestanden?

De programmeertaal Python dient als een algemeen doel langauge voor desktop en web software ontwikkeling. Deel flexibiliteit Python komt vormt het feit dat het "geïnterpreteerd" of geleid door een interpreter die bestaat op meerdere verschillende platforms. Dit verschilt van een "samengesteld" programma dat alleen kan draaien op het systeem dat het gecompileerd. Echter, de Python interpreter bepaalde pakketten in een Python programma wanneer het programma wordt uitgevoerd compileren toenemende snelheid van uitvoering en efficiëntie. Om te begrijpen hoe deze snelheidsverhoging gebeurt, moet de programmeur het verschil tussen gecompileerde code en geïnterpreteerd te begrijpen, en hoe ze werken in de Python-interpreter.

Compiled Langauges

Gecompileerde talen zijn programmeertalen die zijn "samengesteld" door de programmeur voordat de code wordt uitgevoerd. De compilatie proces omvat het vertalen van de broncode in machine leesbare opdrachten voor de uitvoering. Bijvoorbeeld de C programmeertaal een gecompileerde taal, wordt een zekere "leesbare" syntax programmeurs gebruiken wanneer ze voeren. Voordat de code van een programma kan worden, de programmeur compileert de "bron" code in machine taal die het systeem begrijpt. Dit proces vindt slechts eenmaal: nadat het programma wordt gecompileerd, kan een willekeurig aantal malen worden uitgevoerd.

geïnterpreteerd Langauges

Afgezien van gecompileerde talen zijn "geïnterpreteerd" talen. In plaats van een compilatie proces dat het programma wordt omgezet in machinetaal ondergaan, en een ready-to-run-programma vrijgeven, een geïnterpreteerde taal loopt door een 'tolk. " Wat dit betekent is dat het programma rechtstreeks vanaf de broncode, één regel per keer. Elke keer dat het programma wordt uitgevoerd, gebeurt dat door middel van de tolk en de tolk voert de code op het systeem.

Geïnterpreteerd Versus Compiled

Elke taal heeft zijn voor- en nadelen. Gecompileerde code wordt omgezet in een vorm makkelijker door het systeem gelezen, verhoging van de uitvoeringssnelheid en verbeteren van de efficiëntie van het geheugen. Echter, gecompileerde code draait alleen op het besturingssysteem dat het gecompileerd. Zo zal de code opgesteld op Windows niet draaien op een Mac. In tegenstelling tot geïnterpreteerde talen zijn cross-platform, wat betekent dat een geïnterpreteerde taal kan draaien op veel besturingssystemen met dezelfde tolk. Bovendien heeft geïnterpreteerde taal niet te maken hebben met veel programmering's in verband met de programmering met gecompileerde talen, zoals memory management, waardoor de ontwikkeling gemakkelijker en sneller. Echter, omdat een programma in een geïnterpreteerde taal moet worden uitgelegd, regel voor regel, de uitvoering ervan is de tijd langzamer en zijn geheugengebruik hoger.

Python PYC Files

Python is een geïnterpreteerde taal, wat betekent dat elk programma loopt door de Python-interpreter wanneer uitgevoerd. Bovendien, als de Python-programma "import" een andere module om te gebruiken in de code met behulp van de "import" keyword, interpreteert ook het bronbestand van de module. Dus, bijvoorbeeld, een programmeur die wil functies van een wiskundige module zou invoeren, en het zou worden geïnterpreteerd met het programma. Wanneer de programmeur importeert module creëert ook een samengesteld - of "al uitgelegd" - versie van die module, voorzien van een ".pyc" extensie. Dit betekent dat na de eerste uitvoering, zal de Python-programma de gecompileerde .pyc bestand te gebruiken bij het importeren.

Voordelen van de PYC bestanden

De voordelen van .pyc bestanden zijn dezelfde als die van een gecompileerde taal in het algemeen: ze sneller en beter uitvoeringstijd. Zolang de source code van de module niet verandert, zal de Python-interpreter niet blijven interpreteren van de module elke keer dat een programma wordt uitgevoerd. In plaats daarvan zal het de "ready" versie van de code te gebruiken. Dit vermindert de overhead die door continue interpretatie van dezelfde bronbestanden.