Hoe het opzetten van een draadloos thuisnetwerk

Hoe het opzetten van een draadloos thuisnetwerk


Als u denkt over het krijgen van een draadloos netwerk voor uw huis dan is dit artikel is voor jou. Ik zal uitleggen hoe het opzetten van een draadloos netwerk in uw huis.

instructies

1 Hoe het opzetten van een draadloos thuisnetwerk

Het eerste ding dat je nodig hebt is de draadloze apparatuur. Ga naar buiten en krijg je een desktop of laptop met draadloze mogelijkheden. De meeste computers hebben tegenwoordig draadloze mogelijkheden ingebouwd. Nadat u het uitzoeken van een computer, hebt u een draadloze router nodig. Een draadloze router zet uw internet verbinding in een draadloze uitzending. De beste router om te kopen is een 802.11g. Dit type is compatibel met bijna alles. De draadloze router die u kiest moet komen met een netwerkkabel. Deze kabel zal later worden gebruikt. LET OP: Als u al een computer zonder draadloze mogelijkheden, dan zul je nodig hebt om een ​​draadloos netwerk adapter kopen. De beste draadloze adapters aansluiten op uw computer via een USB-poort.

2 Hoe het opzetten van een draadloos thuisnetwerk


Zodra u al uw apparatuur, moet u het op te zetten. Uw huidige internet verbinding wordt uitgevoerd door middel van een modem. Het modem is voorzien van uw internet bedrijf (dwz Comcast). Haal de stekker van uw modem, zodat wordt uitgeschakeld. Dit zal uw internet verbinding te verbreken. Nu wilt u uw draadloze router aansluiten op uw modem.

3 Hoe het opzetten van een draadloos thuisnetwerk


Als u gebruik maakt van een desktop, dan is uw verbinding zou moeten zijn van de modem naar de achterkant van uw computer. Als dit het geval is, koppelt u de kabel los van de achterkant van de computer en steek deze in een haven (internet, WAN of WLAN) op de achterkant van uw nieuwe router.

4 Hoe het opzetten van een draadloos thuisnetwerk


Als u gebruik maakt van een laptop alleen, dan sluit het ene uiteinde van de netwerkkabel in je modem en het andere uiteinde in een poort op uw nieuwe router.

5 Nu moet u uw nieuwe draadloze router te configureren. Met het oog op het opzetten van uw verbinding, moet u de netwerkkabel aansluiten op uw computer (dit zal slechts tijdelijk zijn). Zodra u dit doet, start u de computer, zodat een internet verbinding kan worden gemaakt.

6 Hoe het opzetten van een draadloos thuisnetwerk

Zodra uw computer is weer up and running, Open Internet Explorer of Firefox en typ het adres dat wordt vermeld in de instructies die bij uw router (D - Link routers: http://192.168.0.1). Nu wordt u gevraagd om uw gebruikersnaam en wachtwoord in te voeren. Deze informatie moet in de instructies van de router. Nu dat u zich in de configuratiepagina van de router, moet u het volgende veranderen:

7 Hoe het opzetten van een draadloos thuisnetwerk


SSID: Dit is de naam van uw draadloze netwerk. Zorg ervoor dat u uw nieuwe SSID zo uniek mogelijk te maken. Dit zal anderen te blokkeren van het gebruik van uw netwerk zonder uw medeweten.

8 WEP / WPA: Dit is draadloze encryptie en beschermt uw netwerk. Zorg ervoor dat dit ook lang en uniek.

9 Admin Wachtwoord: Dit wachtwoord moet ook uniek en lang zijn. Zorg ervoor dat je het opschrijft, omdat het stelt u in staat om uw instellingen later wijzigen.

10 Nu alles wat je hoeft te doen is koppelt u de netwerkkabel van uw computer en sluit het terug in uw router. Mogelijk moet u uw router resetten door de stekker, wacht 30 seconden en dan weer aan te sluiten.

11 Tot slot sluit u uw computer (s). Als u gebruik maakt van XP of Vista, moet uw computer automatisch de draadloze verbinding. Als het niet werkt, start u de computer opnieuw en dat zou het probleem moeten oplossen.