Hoe werkt LimeWire werken?

Invoering

Onlangs zijn peer-to-peer programma's als LimeWire extreem populair geworden. Echter, het programma heeft een paar problemen. Voor een, veel gebruikers gebruik maken van de programma's om illegaal delen van muziek, video en programmabestanden. Vanwege dit, hebben de muziek- en filmindustrie vele rechtszaken aangespannen tegen de gebruikers van het sharing programma's peer-to-peer.
Een ander kritiek is het falen van deze soorten software bedrijven hun gebruikers te beschermen. Niet alleen is kwaadaardige code wordt gedeeld, maar de persoonlijke gegevens van de gebruikers wordt ook aangetast.
Ondanks het gevaar voor de veiligheid en de dreiging van worden aangeklaagd, veel mensen nog steeds gebruik maken van LimeWire om bestanden te openen.

Wat is LimeWire?

LimeWire is een gratis programma dat het Java-platform voor het uitvoeren van peer-to-peer file sharing (P2P) gebruikt. Het programma maakt gebruik van het Gnutella netwerk om bestanden te delen uit de computers van de gebruikers vinden. Voor het grootste deel, de vrije versie is zeer effectief en heeft geen vervalperiode hebben. Echter, LimeWire biedt wel een betaalde Pro-versie die beweert meer bestanden en een hogere downloadsnelheid hebben.
Kenmerken
LimeWire ondersteunt een aantal besturingssystemen, waaronder Windows, Linux en Mac OS X. Aangezien het programma in Java is geschreven, kan elke machine geladen met de Java Virtual Machine draaien. De nieuwe versie biedt een filtersysteem dat zorgt voor een veiliger, virusvrij file sharing. LimeWire zelfs komt volledig gebundeld met spyware en adware.

Hoe werkt het?

De kracht achter LimeWire is de Digital Audio Access Protocol die het gebruikt om bestanden te delen tussen gebruikers. Na de installatie van de gebruiker aanwijst een map die bestanden worden gedownload in. Deze zelfde map zal ook worden gebruikt om bestanden te delen met andere gebruikers. LimeWire zocht deze map en een lijst van alle van de bestanden die het bevat op het netwerk. Wanneer iemand zich aanmeldt bij LimeWire en zoekt naar een specifiek bestand, de software gebruikt deze lijst om alle beschikbare bestanden die aan de zoekcriteria geƫvenaard vinden. De gebruiker kan vervolgens het bestand te downloaden vanaf de computers van andere gebruikers. Hoe meer gebruikers die toegang tot het dossier, of laten vermeld op hun computer, hoe sneller de download te gaan.