Hoe werkt een externe CD Burner werken?

Aansluiten van de extern apparaat

Een externe CD-brander heeft dezelfde eigenschappen als een interne brander, maar met een veiligere zaak om de componenten te beschermen tegen beschadiging. De meeste externe CD-branders moet u ze aansluiten bij het gebruik van een aparte voedingskabel van de computer, hoewel sommige modellen kunnen in staat zijn om de macht direct van de verbinding met uw computer te trekken. De meerderheid van de externe cd-branders maken gebruik van een USB-aansluiting, wat betekent dat je gewoon moet het aansluiten op een USB-poort om het te sluiten op uw computer. Een groot aantal van de branders ook kunt u de mogelijkheid om ze te verbinden via een externe SATA-poort (hoewel dit natuurlijk moet u een computer met een SATA-poort van buitenaf bereikbaar het geval is). Een kleiner aantal externe cd-branders kunnen ook worden aangesloten via FireWire-aansluitingen (hoewel deze zijn niet gebruikelijk, omdat FireWire is niet zo populair van een verbinding formaat als USB of eSATA).

Een stuurprogramma voor een externe cd-brander zal waarschijnlijk automatisch worden geladen door het besturingssysteem zodra het besturingssysteem (OS) herkent de nieuw aangesloten apparaat als een cd-station; voor een optimale weergave en opname, de tijd nemen om de drivers die met de cd-brander in plaats van de generieke bestuurders dat wordt gebruikt door het besturingssysteem is geleverd. De bestuurder hoeft slechts eenmaal te worden geïnstalleerd, zelfs als u de cd-brander te verwijderen en sluit deze opnieuw later.

Het lezen van cd's

Eenmaal aangesloten, verschijnt er een externe cd-brander als een andere CD-ROM drive op uw computer. Elke schijf geplaatst kan worden geraadpleegd via Explorer (voor pc), Finder (voor Mac) of vergelijkbare disc navigatiesystemen in het OS. Tenzij de drivers voor de brander niet over de functie mogelijk te maken, moet u in staat om AutoPlay te gebruiken voor elke disc geplaatst in de CD-brander ook. Hoewel de schijf data zal lezen op de aangegeven op het station verpakking snelheid, de snelheid waarmee het kan overdragen van deze gegevens naar uw computer is afhankelijk van het type verbinding dat u gebruikt. (SATA zal de snelste verbinding te bieden, maar dit zal afhangen van het type SATA-poort gebruikt. Ook USB 2.0 zal snellere overdracht dan USB 1.1 of 1.0 te bieden.)

branden van cd's

Elk programma op je computer in staat is het branden van cd's in staat zullen zijn om gebruik te maken van de externe cd-brander te maken. Nogmaals, de data transfer rate afhangen van het type van de poort die wordt gebruikt om de schijf aan te sluiten op de computer. Met behulp van software van derden in het algemeen resulteert in een sneller verbranden dan met OS componenten zoals de ingebouwde brandende functies van Explorer, maar niet-Windows systemen zoals Mac OS X voorzien van een snellere inheemse branden. Om cd's die meer data of muziek die op hen op een later tijdstip kan hebben branden, moet u ervoor zorgen dat de gebruikte schijven zijn CD-RW in plaats van alleen CD-R.