Hoe te synchroniseren Excel spreadsheets

Hoe te synchroniseren Excel spreadsheets


Toen een aantal mensen beginnen gelijktijdig werken aan een enkel Excel-document, kan het heel moeilijk zijn voor iedereen om aanpassingen te doen. Je zou kunnen eindigen tegenkomen foutmeldingen, irritante pop-ups of het programma opnieuw wordt opgestart. Synchroniseren van uw Excel-spreadsheets naar een SharePoint-site is slechts een manier voor u om wijzigingen verwerken van de ene gebruiker naar de andere, zonder de noodzaak om te springen van de ene computer naar de andere. Het moment dat u het publiceren van uw Excel-lijst, zult u de twee knoppen op uw lijst werkbalk. Dit is waar je de synchronisatie proces van uw Excel-spreadsheets zal beginnen.

instructies

1 Ga naar de werkbalk Lijst van uw raam. Klik op "Synchroniseren List" om de lokale wijzigingen in uw SharePoint-lijst te publiceren. Dit zal alle wijzigingen die zijn aangebracht in het bestand af naar uw lokale Excel lijst.

2 Oplossen van het conflict op uw lijst afzonderlijk in het geval je er een ziet tussen de wijzigingen die u hebt gemaakt en degenen gedaan door een andere lokale gebruiker van de SharePoint-lijst. Het Excel-bestand wordt het dialoogvenster Fouten weer te geven en op te lossen conflicten in voor u om te beginnen met het oplossen van de tegenstrijdigheden.

3 Klik op "Gooi My Changes" als u de wijzigingen van een andere lokale gebruiker aan uw SharePoint-lijst; "Opnieuw My Changes" als u de wijzigingen van een andere gebruiker op de SharePoint-lijst negeren; "Negeren All My Changes" als u alle wijzigingen die de andere gebruiker te houden; of "Retry All My Changes" als u alle wijzigingen van een andere gebruiker op de SharePoint-lijst overschrijven.

4 Ontkoppelen uw lijsten door het verwijderen van de link naar uw SharePoint-lijst op het raam en te klikken op de link tussen mijn lijst. U kunt blijven maken van wijzigingen in uw Excel-lijst, maar deze zullen niet meer worden gesynchroniseerd naar de SharePoint-site-bestand.

Hints

  • Om wijzigingen ongedaan te maken of om de lijst met nieuwe gepubliceerde veranderingen vernieuwen, kunt u een kopie van de lijst downloaden van uw Microsoft Windows SharePoint Services-website.
  • Merk op dat de synchronisatie is geen automatische functie in uw Excel-bestand. U moet handmatig te verwijderen of te synchroniseren met uw lokale wijzigingen in de lijst. U krijgt alleen een melding met betrekking tot de niet-gesynchroniseerde wijzigingen zodra u de openbare lijst te openen.