Hoe te converteren Resolutie & Pixel Size

Pixels zijn de standaard meeteenheid als het gaat om alles digitaal. Computerschermen, high-definition tv's, foto's en video's worden gemeten in termen van pixels (en vaak inches ook). Er is een formule voor het omzetten van de resolutie en pixels naar inches als u de resolutie of dpi (dots per inch), en de pixelafmetingen van een digitale foto op uw computer te weten - maar niet de fysieke afmetingen (inch).

instructies

1 Bepaal de resolutie en pixel afmetingen van uw digitale foto's. Klik met de rechtermuisknop op, kies "Eigenschappen", opent u het tabblad "Details". Let op de "DPI" en "Dimensions" metingen in de sectie "Beeld".

2 Reken de pixel hoogte van de afbeelding. Neem de hoogte meting die u in de vorige stap verkregen en verdeel het door de dpi meting (bijvoorbeeld 500 pixels gedeeld door 96 dpi is gelijk aan 5,21 inch).

3 Reken de pixel breedte van het beeld op dezelfde manier als de hoogte omgezet, behalve met de breedte meting plaats (bijvoorbeeld 400 pixels gedeeld door 96 dpi is gelijk aan 4,17 inch). Je hebt nu omgebouwd de metingen van uw digitale foto naar inches.