Hoe maak je een MacBook verbinden met andere laptop

Hoe maak je een MacBook verbinden met andere laptop


een MacBook aan te sluiten op een andere Macintosh laptop is meestal zo eenvoudig als het aansluiten van een kabel tussen de twee computers en draaien ze op. U kunt een MacBook ook verbinding maken met een niet-Macintosh laptop, maar de makkelijkste manier om dit te doen is door gebruik te maken van een draadloze verbinding. De MacBook is in staat om het hosten van een beperkt gebied computer-naar-computer verbinding met een vooraf geïnstalleerde AirPort Extreme draadloze kaart.

instructies

FireWire- of Ethernet Networking

1 Draai de "tweede" computer uit. Verbind de twee computers aan elk uiteinde van een FireWire-kabel. Als een computer een FireWire-poort heeft, kunt u ook een Ethernet-kabel gebruiken om de twee computers te verbinden.

2 Schakel de tweede computer terwijl de toets "T" ingedrukt houdt. Dit activeert de tweede computer in kwestie als een terminal of doelschijf; Het zal verschijnen op het bureaublad van de belangrijkste computer als een tweede harde schijf. Dit werkt alleen als u een FireWire-aansluiting te gebruiken; Als u een Ethernet-verbinding tussen de twee computers hebt gemaakt, zet u gewoon beiden op.

3 Manipuleren van de informatie uit, hetzij via de primaire MacBook computer als je met behulp van een FireWire-aansluiting. Als u gebruik maakt van een Ethernet-verbinding kunt u of de computer te gebruiken als de belangrijkste terminal, en je nodig hebt om de "Delen" ruit van uw System Preferences panel te selecteren en maak de "Internet Sharing" functie op de MacBook met de Ethernet-box gecontroleerd.

4 Klik op de kleine "eject" knop naast het doel schijf in Finder display om de twee computers te verbreken. Als alternatief kunt u het pictogram voor de doelcomputer op uw bureaublad te lokaliseren en sleep het naar het bureaublad vuilnisbak aan de twee computers te verbreken. Dit is alleen nodig FireWire methode.

5 Druk op de aan-uitknop op de tweede computer om het uit te schakelen. De primaire computer kan blijven ingeschakeld gedurende de gehele procedure.

Wireless Method

6 Klik op de luchthaven / pictogram voor draadloze communicatie in uw menubalk MacBook's en selecteer "Turn Airport On" als het niet al op.

7 Klik op het icoon Airport opnieuw en selecteer "Create Network ..." Volg de aanwijzingen gegeven aan een computer-naar-computer netwerk te creëren, met je MacBook als de gastheer.

8 Open het paneel Delen van de Systeemvoorkeuren dialoog voor je MacBook, klikt u op de optie "Internet Sharing" en selecteer uw draadloze netwerk om de file-sharing functie in te schakelen.

9 Schakel de tweede laptop en plaats deze zo dicht bij de MacBook mogelijk - de computer-to-computer Airport aansluiting is alleen goed voor een zeer beperkte afstand. Vervolgens zet draadloze ontvanger de tweede laptop en sluit deze aan op het vliegveld netwerk dat u opgezet.

10 Deel bestanden heen en weer tussen de computers zoals gewenst. U kunt stoppen met het delen op elk moment door terug te gaan naar het paneel 'Delen' van uw System Preferences panel MacBook's en het uitschakelen van de optie Internet Sharing.