Hoe je links toevoegen aan een PowerPoint-dia

Hoe je links toevoegen aan een PowerPoint-dia


PowerPoint heeft een hyperlink kenmerk dat de toevoeging van verbindingen vergemakkelijkt overal op uw presentatie. Het toevoegen van links kunnen uw presentatie informatiever te maken, zoals het opnemen van een hyperlink naar een website, of geef alternatieven, zoals wanneer u een koppeling naar een andere dia in de presentatie. Verbeter uw presentaties door het lezen om te leren hoe om links toe te voegen aan een PowerPoint.

instructies

1 Open de PowerPoint-presentatie die u wilt bewerken, of maak een nieuwe presentatie.

2 Klik op de binnenkant van een tekstvak op de dia die u wilt een link bevatten. Selecteer de tekst of een object dat u wilt uw link aangesloten. Bijvoorbeeld, kunt u een woord of zin in te typen en selecteer deze door uw muis over het te slepen. Daarnaast kunt u ook een foto plaatsen of clip art in uw presentatie, en deze vervolgens selecteren door erop te klikken.

3 Klik op het tabblad "Invoegen" en vervolgens op "Hyperlink" in de groep Links.

4 Klik op 'Bestaand bestand of webpagina' in de link naar kolom om een ​​link toe te voegen aan een bestaand bestand op uw computer of een webpagina. Klik op de "Look In" drop-down box om te navigeren naar het bestand of webadres dat u wilt als uw link. Als alternatief kunt u het adres van de link in het "Address" veld. Klik op "OK" om de link toe te voegen.

5 Klik op "Plaats in dit document" in de link naar kolom om een ​​link naar een andere dia te maken in uw PowerPoint-presentatie. Bijvoorbeeld, wilt u misschien in staat zijn om naar de laatste dia of ga terug naar de inhoudsopgave door te klikken op de link. Kies de dia die u wilt koppelen in de "Selecteer een Plaats in dit document" box. Klik op de knop "OK" om de link toe te voegen.

6 Klik op "Create New Document" in de link naar kolom om een ​​link toe te voegen aan een nieuw document dat u van plan om te creëren. Geef een naam voor het nieuwe document in de "Naam van Nieuw Document" veld en klik vervolgens op de juiste radioknop in het gedeelte Wanneer moet bewerken. Klik bijvoorbeeld op de "Later Bewerk de Nieuw document" radioknop om het nieuwe document op een later tijdstip bewerken. Klik op "OK" om de link toe te voegen.

7 Klik op "E-mail Address" in de link naar kolom om een ​​link toe te voegen aan een e-mailadres. Voer het e-mailadres en het onderwerp in de juiste velden in en klik op de knop "OK".

Hints

  • Een afbeelding invoegen of clip art op een dia, klikt u op het tabblad "Invoegen" en vervolgens op "Beeld" in de groep afbeeldingen. Navigeer naar de afbeelding die u wilt toevoegen aan uw presentatie.
  • De informatie in dit artikel is van toepassing op Microsoft PowerPoint 2013 instructies kunnen enigszins of aanzienlijk variëren met andere versies van het programma.