Hoe te herstellen van verloren bestanden in de Prullenbak nadat het is verwijderd

Hoe te herstellen van verloren bestanden in de Prullenbak nadat het is verwijderd


Wanneer Windows een bestand uit de Prullenbak verwijdert, het verwijdert de verwijzingen naar het bestand in de index. De fysische gegevens blijven op de schijf tot het over is geschreven door een ander bestand, en met een gespecialiseerde software tool is het mogelijk om een ​​bestand dat is gewist op te halen. De meer recente de verwijdering, hoe groter de kans dat ze in staat zijn om het te herstellen. Een verscheidenheid van pakketten zijn beschikbaar om het werk aan te pakken, maar in deze gids zullen we met behulp van Recuva, een van de meest effectieve en makkelijk te gebruiken freeware programma's.

instructies

1 Download Recuva uit de Pirisoft website (zie bronnen), en volg de installatie-instructies om de software te installeren op uw systeem.

2 Lanceer Recuva vanuit het menu Start of desktop. Standaard wordt het bestand herstel wizard te verschijnen, dat is de gemakkelijkste manier om undeleting bestanden. Klik op "Mis deze wizard niet tonen bij het opstarten" als u liever de meer geavanceerde weergave zou openen in plaats daarvan.

3 Klik op "Next" en kies het type bestand dat je nodig hebt om te herstellen - beschikbare opties te dekken foto's, muziek en video. Selecteer "Andere" om alle bestandstypen in de zoekopdracht op te nemen.

4 Klik op "Next" en selecteer een locatie op de harde schijf, waar Recuva zoekt naar verwijderde bestanden die kunnen worden hersteld. Als u niet de specifieke locatie kennen, kiest u de optie 'Ik ben niet zeker "(wat Recuva zal vertellen om te kijken op alle lokale stations).

5 Klik op "Next" en verschijnt er een overzichtsscherm. Als eerdere scans er niet in geslaagd om het verwijderde bestand bent u na, kijk the Deep Scan optie - deze methode is grondiger maar kan in wezen de tijd die nodig is om mappen en schijven te scannen verhogen.

6 Klik op "Start" om te beginnen met het scannen van de opgegeven locaties voor verwijderde bestanden die kunnen worden hersteld met behulp van Recuva. Huidige voortgang en de resterende scantijd worden weergegeven op het scherm. Wanneer de scan is voltooid, wordt een lijst met resultaten weergegeven.

7 Plaats een vinkje bij alle bestanden die u wilt herstellen. Klik op "Herstellen" om het bestand te herstellen - u zult worden gevraagd om een ​​doelmap, die verschillen van de oorspronkelijke locatie van het bestand aan die nodig is voor het herstelproces over-het schrijven van gegevens te voorkomen, moeten kiezen.

8 Klik op 'Overschakelen naar geavanceerde modus' voor een meer gedetailleerde blik op de lijst met resultaten. Vanuit dit alternatieve scherm kunt u extra bestandsinformatie en filter bestanden weergeven op type. Het herstelproces is hetzelfde als de vorige stap.

9 Selecteer "Opties" om de verschillende aspecten van het gedrag van Recuva, met inbegrip van hoe het omgaat met verborgen en nul-byte bestanden te configureren.

Hints

  • Als u een bepaald bestand niet kan herstellen met Recuva, probeer dan een ander programma. Een paar alternatieve freeware programma's zijn opgenomen in Resources. Als laatste redmiddel, kunt u proberen met behulp van een professioneel programma of service om uw gegevens te herstellen.
  • Programma's zoals Recuva kan worden gebruikt om bestanden ongedaan met relatief gemak. Als u gevoelige gegevens onherstelbaar te zetten (als u de verkoop van een harde schijf of uw huidige pc, bijvoorbeeld), maken gebruik van de diensten van een file shredder tool om veilig te vegen het van de schijf.