Hoe maak je een PNG-bestand met een Alpha Channel maken

Hoe maak je een PNG-bestand met een Alpha Channel maken


PNG, of Portable Network Graphics, is een populaire compressie-algoritme voor het data en zijn voorzien van een superieure beeldkwaliteit met andere web-ready bestandsextensies zoals JPEG. PNG-bestanden bevatten een speciale transparantie eigenschap heet een alpha channel. Beeldbewerkingssoftware kan een alfa-kanaal toe te voegen aan een afbeelding met het oog deel van de afbeelding transparant te maken.

instructies

1 Download en GIMP installeren vanaf de website. GIMP is een gratis foto-editor die in staat is het beheren van meerdere lagen en alpha-kanaal transparantie.

2 Open of maak de afbeelding die u wilt wijzigen met de GIMP software.

3 Klik op het menu "Layer" en selecteer "Transparantie." Als de optie "Add Alpha Channel" grijs is, dan is het beeld al een alpha-kanaal op de geselecteerde laag. Als de optie niet grijs is, klikt u erop. Als uw afbeelding meerdere lagen, herhaalt u deze stap met elke laag.

4 Selecteer het gedeelte van het beeld dat u wilt transparant te maken. U kunt de selectie tools uit het menu "Toolbox" om de juiste portie te isoleren. Als je zou willen dat de achtergrond van de afbeelding transparant te maken, de 'Fuzzy Select Tool "is zeer behulpzaam bij het isoleren en het beschermen van de voorgrond.

5 Klik op "Edit" en kies "Clear" in het menu. Dit moet het geselecteerde gebied verwijderen, waardoor een transparantie achteren. Een raster van grijze vierkanten staat voor een volledige transparantie; Als u een bestand met grijze vierkantjes te laden op een webpagina, zal de achtergrond van de pagina verschijnen achter het beeld in plaats van de grijze vierkanten.

6 Klik op "File" en kies "Opslaan als." Zorg ervoor dat uw bestand eindigt in "PNG" correct opslaan als een PNG-bestand.

Hints

  • Als je problemen hebt het selecteren van de juiste deel van de afbeelding, of houd per ongeluk verwijderen van de voorgrond in plaats van de achtergrond, klikt u in het menu "Select" en kies "Omkeren."