Hoe te configureren System.Web.Mail voor CDO

Hoe te configureren System.Web.Mail voor CDO


De ASP.NET "System.Web.Mail" namespace bevat een CDO klasse die u gebruikt om e-mail te verzenden via een SMTP-server op uw netwerk. Standaard, SMTP e-mailservers blokkeren berichten die niet hebben toegang niet toegestaan. U moet verificatie statements toe te voegen in de code-bestand naar System.Web.Mail configureren om e-mailberichten met behulp van de CDO-klasse te sturen. Zonder de verklaringen, uw website lezers zien een foutmelding die hen vertelt het e-mailbericht kan niet worden verzonden.

instructies

1 Open de ASP.NET-code bestand dat het probleem veroorzaakt. Druk op de "Ctrl" en de toets "F" om een ​​dialoogvenster te openen. Typ "e-mail" om naar de code locatie waar de e-mail bericht wordt verzonden en het activeren van de fout.

2 Voeg een regel code die de SMTP-server opgeeft. Een SMTP-server heeft meestal het formaat "smtp.domain.com." Gebruik de volgende regel code aan de SMTP-server toe te voegen:
msg.Fields.Add ( "http://schemas.microsoft.com/cdo/configuration/smtpserver&quot ;," smtp.domain.com ")
Vervang de "msg" verklaring met de naam van de CDO-object dat het e-mailbericht stuurt. Vervang "smtp.domain.com" met de domeinnaam van de SMTP-server.

3 authenticatie toe te voegen aan de SMTP-verbinding. De authenticatie is de gebruikersnaam en het wachtwoord geleverd door de SMTP-server manager. Voor interne Web-software, de systeembeheerder biedt deze informatie. Gebruik de volgende code om authenticatie toe te voegen aan de CDO:
msg.Fields.Add ( "http://schemas.microsoft.com/cdo/configuration/sendusername&quot ;," username ");

msg.Fields.Add("http://schemas.microsoft.com/cdo/configuration/sendpassword", "password");

4 Klik op de knop 'Opslaan' om de wijzigingen in de code om het bestand op te slaan. Het bestand wordt direct bijgewerkt. Je hebt ook de mogelijkheid om de nieuwe code uit te voeren in de debugger. Klik op de rode pijl in de werkbalk om de debugger uitvoeren en testen van de code.