Wat is het verschil tussen 32 Bit Computing & 64 Bit Computing?

Wat is het verschil tussen 32 Bit Computing & 64 Bit Computing?


Computers die 32-bit computing gebruiken beginnen te worden vervangen door die 64-bit computing gebruiken. De twee soorten computing verschillende processoren en bussen. 64-bit computers kan aanzienlijk meer geheugen gebruiken dan 32-bit computers, onder andere verschillen.

RAM

Een van de belangrijkste verschillen tussen de 64-bit en 32-bit computing is de hoeveelheid Random Access Memory (RAM) beide soorten systemen aankan. 32-bits systemen kan tot ongeveer 4 gigabyte (GB) RAM-geheugen, terwijl een 64-bit systeem theoretisch kan verwerken tot ongeveer 16.000.000 GB RAM (16 EB, of exabyte). Uiteraard kan de meeste pc's niet ergens in de buurt van 16 EB RAM te behandelen, maar de 4 GB drempel van 32-bit systemen wordt geschonden.

Hogere Bus tarieven

Een bus is het circuit waarlangs informatie reist en naar de processor van de computer naar de rest van de computer. Een 64-bit bus dubbele verkeer van een 32-bit bus verwerken, zodat gegevens veel sneller kunnen reizen van de processor naar de rest van de computer.

Perceived Benefit

Het voordeel van 64-bit computing zal duidelijk zijn in verschillende mate, afhankelijk van wat je doet. De kans is groot surfen op internet en normale applicaties zoals Microsoft Office zal vrij veel rijden op de zelfde. Het is de intensievere toepassingen die de echte boost zullen zien, zoals intensieve grafische en toepassingen die high-end wiskundige berekeningen uit te voeren.