Problemen met een Svchost File

Svchost.exe bevat diensten die nodig zijn om specifieke functies uit te voeren in Windows 7 en eerdere edities van het Microsoft Windows-besturingssysteem. (Bijvoorbeeld, svchost.exe gastheer is van de service "AudioSrv" of "Windows Audio Service ', een proces dat beheert en controleert audio-apparaten geïnstalleerd op de computer.) Als svchost.exe crashes en vertoont overtollige CPU-gebruik - en dus degradeert de prestaties van de computer aanzienlijk - een dienst in het proces is waarschijnlijk te wijten. Bepalen welke dienst de oorzaak van het probleem kan oplossen van problemen te maken en het oplossen van de hoge CPU-gebruik veel gemakkelijker.

instructies

1 Klik met rechts op de taakbalk. Selecteer "Start Task Manager" in het contextmenu. Klik op 'View'. Klik op "Select Columns." Check "PID (Process Identifier)." Klik op 'OK'.

2 Klik op "Start." Typ "command" in de zoekbalk. Kies "Command Prompt" van de resultaten.

3 Type "tasklist / svc / fi" ImageName eq svchost.exe "" in Command Prompt. Druk op "Enter" om elk exemplaar van svchost.exe uitgevoerd op de computer te bekijken.

4 Keer terug naar Windows Task Manager. Klik op "Processen", klik vervolgens op "CPU" naar elk proces door de processor gebruik te sorteren.

5 Selecteer de hostproces gelegen op de top van de Task Manager. Let op de PID. Keer terug naar Command Prompt.

6 Zoek de PID in Command Prompt om te bepalen welke diensten aan dat specifieke exemplaar van svchost.exe zijn toegewezen. Neem onderaan de naam van elke dienst.

7 Typ "net stop <servicenaam>" in Command Prompt. Vervang "<servicenaam>" met de naam van de eerste service die is toegewezen aan de juiste PID.

8 Wacht 15 seconden. Als het CPU-gebruik aanzienlijk vermindert, de gestopte service was verantwoordelijk voor het beïnvloeden van prestaties van de computer. Ga naar Microsoft Ondersteuning en typ de volledige naam van de dienst in het zoekveld om mogelijke oplossingen te vinden. Als de prestaties van de computer niet verandert, ga dan naar het volgende proces.