Logic Design & Computer Fundamentals

Logic Design & Computer Fundamentals


Je zou denken van de naam die computers zijn gebouwd op wiskundige principes. Ze zijn eigenlijk gebouwd op de principes van de logica. Ook het deel van de computer die rekenkundig doet is opgebouwd uit logische blokken.

Computer architectuur

De bouwstenen van de computer de centrale verwerkingseenheid (CPU), rekenkundige logische eenheid (ALU), geheugen, I onderdelen en output delen. De CPU verplaatst gegevens en programma rond van de ingang door het geheugen en de uitgang terwijl het wordt verwerkt. De verwerking vindt plaats in het ALU.

Enen en nullen

Data (inclusief afbeeldingen) en programma's worden opgeslagen in computers als een reeks van twee niveaus codes genoemd bits. Deze worden gewoonlijk beschreven als enen en nullen. De twee niveaus kan ook waar en onwaar zijn. De fundamentele bouwstenen van het ALU heten logische poorten - apparaten die twee snaren van gegevens te nemen en produceren een nieuwe string op basis van logische principes.

logische blokken

De basis logische blokken zijn AND, OR en NOT. Wanneer een van de ingangen van een OF-blok waar zijn, zal de uitgang waar zijn. Uit deze eenvoudige blokken worden complexer blokken zoals XOR, NOR en NAND opgebouwd, en van deze, optellers en multipliers gebouwd.