Hoe maak je een wachtwoord instellen voor een map in Windows

Hoe maak je een wachtwoord instellen voor een map in Windows


Een wachtwoord instellen voor een map in Windows is een geweldige manier om uw persoonlijke documenten privé te houden, met de tax, en personal finance informatie te beschermen en om te voorkomen dat belangrijke documenten per ongeluk wissen. Het wachtwoord van de mappen te beschermen kan gemakkelijk worden beheerd vanuit uw desktop of laptop en kan worden toegepast op zowel een individueel dossier, een kleine map of een hele reeks mappen voor verschillende niveaus van bescherming.

instructies

1 Selecteer de afzonderlijke map die u wilt beveiligen met een wachtwoord. Als u meerdere mappen zal beschermen, is het het makkelijkst om al deze mappen te plaatsen in een grotere map en gewoon een wachtwoord toe te voegen aan die meester map.

Het is echter ook mogelijk om wachtwoorden te voegen mappen op meerdere niveaus in de map arrangement. Dit is een uitstekende manier om bepaalde gebruikers toegang tot een aantal documenten door ze het wachtwoord te geven voor het hogere niveau bestanden tijdens het maken van de master-wachtwoorden voor het interieur mappen alleen beschikbaar voor degenen die toegang hebben mogelijk te maken.

2 Markeer de toegewezen map, en de linker muisknop op om de drop-down menu te openen. Selecteer de optie "Folder Information", en open de map Information menu. Dit geeft u toegang tot de verschillende voorkeuren die verstelbaar zijn voor elke map, zoals kleur, icoon en naam te geven.

3 Klik op "wachtwoord beveiligen", die kunnen worden op het hoofdmenu of op een of het tabblad "Instellingen" "Security". Breng een niveau van wachtwoordbeveiliging die bij u past. Stel een wachtwoord in voor de map die gemakkelijk zal worden herinnerd. Klik op "Apply" in de rechterbenedenhoek om de wijzigingen permanent te maken.

Hints

  • Kies een wachtwoord dat gemakkelijk kan worden onthouden en meegedeeld, zonder het weggeven van andere belangrijke wachtwoorden.
  • Password thema's zijn zeer behulpzaam, zoals het hebben van een bepaald systeem van woorden en getallen voor de verschillende wachtwoorden in uw bedrijf, al heb je niet wilt dat het systeem zo gemakkelijk te begrijpen dat andere wachtwoorden gemakkelijk zal worden gebroken zijn.
  • Houd uw wachtwoorden in een veilige plaats geschreven die kunnen worden benaderd, indien nodig, maar laat ze niet in een gemakkelijk toegankelijk is of voor de hand liggende plaats dat iemand de vergadering op uw computer kunnen vinden, zouden zijn, zoals een lade of notitie op je werk gebied.
  • Gebruik geen voor de hand liggende woorden als wachtwoorden, zoals belangrijke data, bedrijfsnamen of de woorden "admin", "gebruiker" of "password."