Wat doet een anker te doen in HTML?

In HTML een anker, vaak een link of hyperlink, is een element dat ontwikkelaars kunnen gebruiken om een ​​verbinding tussen secties in een webpagina of een verbinding met een andere webpagina te maken. Gedefinieerd door de "<a>" tag, ankers zijn een veelgebruikt element in HTML. Ankers kan zowel bron ankers of de bestemming ankers en kan worden weergegeven als afbeeldingen of tekst.

Doel van een anker

Er zijn twee soorten ankers: ankers bron en bestemming ankers. Bron ankers gebruik maken van de "naam" attribuut en een plaats van bestemming op een webpagina voor de bestemming ankers. Bestemming ankers gebruik maken van de "href" attribuut en maak een klikbare link op een webpagina die de bezoeker kan direct aan een verscheidenheid van verschillende plaatsen. Het doel van ankers is om verbindingen tussen elementen op het Web.

Anchor tekst en afbeeldingen

Wanneer een ontwikkelaar maakt gebruik van een anker met de "href" attribuut in een webpagina, verschijnt de tekst in de tag gekleurd en onderstreept in de browser standaard. Ontwikkelaars kunnen de kleur van de tekst en de onderstreepte staat met behulp van gespecialiseerde HTML of CSS code te wijzigen. In zoekmachine optimalisatie, het woord of uitdrukking die wordt gebruikt als anchor text speelt een belangrijke rol bij het bepalen van zoekmachine rankings voor websites. Als alternatief kunnen ontwikkelaars klikbare foto's in plaats van tekst te maken door het plaatsen van de HTML image-tag in een HTML-anker-tag.

bron Ankers

Een bron anker vereist het gebruik van het "href" attribuut definieert en een anker als klikbare link. Zo kan een ontwikkelaar zijn de "<a href="Link&lt;/a"> http://www.URL.com"> Link & lt; ". Code op een website de tekst" / a> Link "lijkt onderstreepte klikbare en wanneer een gebruiker op het anker hij zal komen op de URL gespecificeerde klikt. de "href" attribuut kan koppelen aan een aantal verschillende bestemmingen zoals andere webpagina's, een bestemming anker naar een bestand op een server of kan zelfs opent standaard e-mailprogramma van de gebruiker en een e-mailbericht naar een vooraf gedefinieerde e-mailadres. Bron ankers zijn hyperlinks.

bestemming Ankers

Een bestemming anker vereist het gebruik van de "name" attribuut definieert en een anker op een bepaalde pagina als bestemming een bron anker. Zo kan een ontwikkelaar de "<a name="name"> rubriek </a>" code op een website op te nemen en kon koppelen aan dat anker met behulp van de "<a href="#name"> Menu </a> "code. In dit voorbeeld zou het "Menu" tekst verschijnen onderstreepte en klikbaar op de pagina. Wanneer de gebruiker op "Menu" klikt hij zal komen op de "Kop" op de pagina. Bestemming ankers zijn niet zichtbaar wanneer een browser maakt de pagina HTML.