GIMP Colored Pencil Tutorial

GIMP Colored Pencil Tutorial


De GNU Image Manipulation Program (GIMP) is een krachtig open-source grafische programma. Het is populair als een no-cost alternatief voor de dure industriestandaard, Adobe Photoshop. Zoals Photoshop, GIMP kan veel meer dan alleen foto's te bewerken doen. GIMP's Potlood tool kunt u lijntekeningen te creëren vanuit het niets. GIMP kan ook variaties in het gedrag van het gereedschap laten kennismaken met de uitstraling van echt potlood lijnen van verschillende kleuren te emuleren. Gebruik GIMP het Potlood tool om genuanceerde schetsen op uw computer te maken voor gratis.

instructies

Potlood Basics

1 Lanceer GIMP, een nieuw document te maken dan door te drukken op "Ctrl" en "N" tegelijk. Geef de grootte van uw tekening met de "breedte" en Hoogte "velden, en druk op" OK. "

2 Druk op "N" naar het gereedschap Potlood te selecteren. icoon van het gereedschap wordt gemarkeerd in de Toolbox, en de configuratie-opties worden weergegeven onder het gereedschap iconen. Klik op de looping gele pijl knop in de rechter benedenhoek van de Toolbox om het gereedschap naar de standaardinstellingen te resetten. Typ "Circle (01)" in de "Brush" tekstveld.

3 Klik op de bovenste van de twee rechthoeken net onder de pictogrammen in de gereedschapset. De "Change Voorgrondkleur" dialoog verschijnt. Klik op een paar van de tabbladen in de top van de dialoog om andere kleur modellen die u kunt gebruiken om de kleur van het gereedschap Potlood te selecteren te zien. Het tabblad meest rechtse biedt een eenvoudige palet van voorkomende kleuren. Gebruik de schuifregelaars aan de rechterkant van het dialoogvenster om de kleur aanpassen aan uw wensen. Klik op "OK" om de kleur te kiezen en het dialoogvenster te ontslaan.

4 Klik en sleep in het venster document naar een free-form lijn te tekenen. Houd "Shift" en klik ergens op het doek om een ​​rechte lijn te trekken naar dat punt van de vorige. Herhaal stap 3 zo vaak als je wilt tijdens het tekenen om de kleur van het gereedschap te veranderen.

5 Verander de dikte van de lijnen die u tekenen door een nieuw nummer te typen in de "Brush" tekstveld in het onderste deel van de Toolbox. Bijvoorbeeld: "Circle (10)" specificeert een lijndikte van 10 pixels. De "Scale" slider kan ook worden gebruikt om de dikte van de lijnen te wijzigen. Pas de "Dekking" schuif om de zachtheid van de slag te controleren.

6 Klik op de knop aan de linkerkant van de "Brush" tekstveld om te kiezen uit verschillende andere borstel vormen beschikbaar. Het gereedschap Potlood zal geen "fuzzy" lijnen, zelfs als je dat soort borstel te selecteren; experimenteren met verschillende borstel vormen om te zien wat de slagen eruit.

7 Experimenteer met verschillende opties in het "Mode" drop-down menu. Photoshop veteranen zullen de opties hier te herkennen; ze controleren wat voor soort kleurinformatie het potlood wijzigt. Deze functie is alleen geschikt voor gevorderde gebruikers.

borstel Dynamics

8 Klik op "Brush Dynamics" onder de "Scale" slider. De negen selectievakjes hier, en andere opties hieronder, kan worden gebruikt om realistische penseelstreken te emuleren. De "Pressure" selectievakje kan alleen worden gebruikt met een grafisch tablet; negeren als je er geen hebt.

9 Maak de "Dekking" en "Size" check boxes in de "Velocity" rij, dan trek je een snelle slag over het document. De lijn zal krimpen en fade out, alsof u uw hand weggetrokken van de pagina in een echte tekening. De "Kleur" check box zal de achtergrondkleur (de onderste rechthoek in het Toolbox) veroorzaken in te voeren met verhoogde snelheid. Wijzig de gevoeligheid van deze effecten door te klikken op het pictogram en het einde van de rij en het aanpassen van de schuifregelaar die verschijnt.

10 Inschakelen van een vakje in de "Random" rij. Deze selectievakjes zal de respectieve parameters om willekeurig variëren tijdens de slag. Experimenteer met verschillende combinaties van "Random" check boxes, en stel het gewicht van het effect met het pictogram aan het einde van de rij, net als bij snelheid.

11 Maak de "Fade Out" vakje onder het hoofdstuk "Brush Dynamics" om ervoor te zorgen elk van uw slagen fade-out. Dit is vergelijkbaar met het effect dat u in stap 2, maar niet varieert met de snelheid van de lijn. Wijzig de waarde in het "Length" veld om aan te geven hoe ver elke slag zal duren voordat uitfaden.

12 Schakel de "Apply Jitter" vakje, maak dan een slag in het document. Dit effect kan worden gebruikt om het effect van een ruw tekenvlak of een instabiele kant emuleren. Gebruik de 'Bedrag' schuifregelaar om de breedte van het effect te veranderen.

13 Verhoog de penseelgrootte 20 pixels, en verplaats de "Dekking" schuif naar 10. Maak een beroerte in het document. Nu, schakelt de "Incremental" check box, maak een andere slag, en let op het verschil tussen de twee. Dit selectievakje, indien ingeschakeld, zorgt ervoor dat de dekking van de huidige slag te verhogen waar het zelf overlapt (overlappende eerdere beroertes donkerder altijd die lijnen). Dit kan worden gebruikt om potlood schakeringstechnieken emuleren. Probeer het gereedschap heen en weer over een klein gebied met "Incremental" in- en uitgeschakeld te slepen.

14 Experimenteer met de "Use kleur uit gradient 'vakje en instellingen. Deze optie zich niet goed lenen voor het emuleren realistische potlood lijnen, maar kunnen worden gebruikt om unieke digitale effecten.

15 Klik op het pictogram "Brush" om de borstel vorm selector onthullen, klik op de knop in de rechter benedenhoek van het dialoogvenster. Dit onthult de dialoog borstel selectie. Pas de "Spacing" schuifknop te veranderen hoe vaak de functie punten trekt tijdens een beroerte. Deze parameter kan worden gebruikt in combinatie met de borstel DYNAMICS hun effect wijzigen.