Wat is het verschil tussen DDR1 en DDR2 RAM?

Wat is het verschil tussen DDR1 en DDR2 RAM?


RAM is essentieel voor computergebruik, vooral snelheid. Een snelle computer moet een voldoende hoeveelheid fast RAM. DDR RAM verdubbelde de snelheid van de vorige types RAM-geheugen en is nu gebruikelijk in computers.

RAM

RAM of random access memory, een vluchtig, snel geheugen. Vluchtig geheugen werkt alleen wanneer deze wordt aangedreven, zodat gegevens die zijn opgeslagen in het RAM verloren gaat elke keer dat een computer is uitgeschakeld.

DDR

DDR staat voor Double Data Rate. Dit betekent dat het tweemaal zo snel data kan verzenden als de oudere, één datasnelheid RAM.

DDR1

DDR1 RAM was het eerste type Double Data Rate RAM. Het was een grote vooruitgang ten opzichte van SDRAM, het overbrengen van gegevens tweemaal zo snel als FSB van de computer, of front side bus.

DDR2

DDR2 RAM draagt ​​ook gegevens twee keer zo snel als de FSB snelheid van een computer, maar het is compatibel met computers met hogere FSB snelheden.

voordelen

DDR2 RAM verbruikt minder stroom dan DDR1 RAM, dus het werkt bij een lagere temperatuur. RAM temperatuur neemt toe met de snelheid, dus DDR2 RAM sneller dan DDR1 RAM kan draaien, terwijl de resterende koeler.