Hoe werkt ITunes werken?

Hoe werkt ITunes werken?

Digital Music / Video Player

ITunes is een van de meest populaire en meest gebruikte digitale mediaspelers beschikbaar voor personal computers van vandaag. Ontwikkeld door Apple, iTunes debuteerde in 2001 en is op dit moment ondersteunt zowel de Mac als Windows XP en Vista-besturingssystemen. De huidige versie, iTunes 8.0, werd uitgebracht in september 2008. Het ondersteunt momenteel de MP3, WAV, AIFF, AAC audio bestandsformaten, evenals Apple "Apple Lossless 'hoge kwaliteit-formaat ontwikkeld. Recente versies van het programma ook ondersteuning voor video gecodeerd in Quicktime MOV formaat en MPEG-4.

iPod Connectiviteit

Sinds iTunes versie 2.0, is het programma in staat om te synchroniseren met Apple's toonaangevende draagbare digitale muziekspeler, de iPod. iTunes synchroniseert alle muziek en video op uw computer met uw iPod (en nu de iPhone) elke keer dat de twee via de USB verbindingskabel die wordt geleverd met de aankoop van het apparaat zijn aangesloten. Songs die u onlangs hebt toegevoegd aan uw computer worden automatisch toegevoegd aan uw iPod. Liedjes die je hebt van uw computer verwijderd worden ook verwijderd van de iPod, waardoor men altijd een kopie van de ander. Met de recente versies iTunes heeft steunde ook de mogelijkheid om games en applicaties op uw iPod, evenals video-ondersteuning te uploaden.

Itunes winkel

In de afgelopen paar jaar iTunes rechtstreeks is aangesloten op de online iTunes Store. In de winkel, die kan worden geopend door te klikken op een tab in iTunes kunnen gebruikers aanschaffen en downloaden nummers of volledige albums. Deze nummers kunnen worden afgespeeld op een beperkt aantal computers, maar kunnen worden geüpload naar een onbeperkt aantal iPods. Hoewel handig en het hebben van een zeer gedetailleerde selectie, een punt van controverse de winkel heeft vergaard, is het feit dat de meeste nummers beschikbaar zijn tegen kopiëren beveiligd met behulp van Apple's FairPlay DRM (digital rights management) kopieerbeveiliging codec. Dit beperkt niet alleen de hoeveelheid van de computers die u kunt nummers gebruiken, maar ook schakelt een gebruiker de mogelijkheid om een ​​cd van een liedje dat ze legaal gekocht en gedownload verbranden.

ITunes heeft gesteund meer mediatypen en bestandsformaten, zodat heeft de iTunes store. Het staat momenteel gebruikers in staat om te kopen en downloaden van films, televisieprogramma's, podcasts, programma's, muziekvideo's en iPod-video games in aanvulling op het reeds uitgebreide selectie van muziek.