Hoe te verwijderen van een BIOS-wachtwoord met de batterij op een HP

Veel grote computerfabrikanten, waaronder Hewlett-Packard (HP), plaats wachtwoordbeveiliging van de BIOS gebied van hun computers. Een van de redenen is om consumenten toegang hebben tot en mogelijk nadelige gevolgen voor de innerlijke werking van hun computers te houden. Echter, veel computer liefhebber en computer technici nodig hebben om toegang tot de BIOS-gebied te krijgen om aangepaste wijzigingen en reparaties uit te voeren. Proberen om een ​​BIOS-wachtwoord te raden kan leiden tot permanent verlies van de harde schijf gegevens na de derde onjuiste poging. Door het verwijderen van de CMOS-batterij kunt u verwijderen of resetten van de BIOS-wachtwoord.

instructies

1 Koppel de HP computer uit het stopcontact. Verwijder alle USB-apparaten. Ontkoppel alle randapparatuur die hun eigen krachtbronnen hebben.

2 Verwijder de computer behuizing. Sommige oudere HP computers een aantal schroeven aan de linker- en rechterkant van het achterpaneel hebben. Sommige computers zal een grendel aan de achterkant die kan worden ingedrukt terwijl u het paneel glijden hebben.

3 Zoek de kleine platte ronde CMOS-batterij. In de meeste gevallen wordt deze plat nabij het moederbord maar kan staan ​​op zijn kant.

4 Koppel de CMOS-batterij kabels en verwijder ze. Wacht ten minste 20 minuten om de condensatoren volledig ontladen.

5 Sluit de CMOS-batterij en terug te sturen naar zijn oude positie.

6 Vervang de computer behuizing. Sluit de randapparatuur en USB-apparaten.

7 Sluit uw computer terug op een stroombron. De BIOS-wachtwoord moet nu worden gewist en uw computer keert terug naar de fabrieksinstellingen zonder het installeren van een nieuw wachtwoord. In sommige gevallen kan het nodig zijn om te klikken op "BIOS Load Defaults" op het BIOS menu om de oorspronkelijke instellingen te herstellen zonder een wachtwoord.

Hints

  • de CMOS-batterij verwijderen zal ertoe leiden dat uw computer om aangepaste instellingen te verliezen.
  • Probeer niet om de CMOS batterij uit een HP laptop computer te verwijderen.