Wat is een DSN in MySQL?

De gegevensbron naam is een essentieel onderdeel van de MySQL database systeem. Gebruikt om een ​​verbinding met een gegevensbron beschrijven DSN bevatten verschillende vitale delen van informatie voor het mogelijk maken van een verbinding tussen een applicatie en gegevensbron. Wanneer een toepassing nodig heeft om een ​​specifieke gegevensbron, de DSN richt vraag van de toepassing van de juiste database-item.

Nodige informatie

Het definiëren van een gegevensbronnaam voor gebruik in de database, zijn er verschillende soorten informatie die nodig zijn. DSN's worden gedefinieerd door de naam van de verbinding zelf, hostnaam, database naam, gebruikersnaam en wachtwoord. De hostnaam verwijst naar de server locatie waar de database invoer is opgeslagen, terwijl de naam van de database bepaalt wat de database moet worden benaderd voor de informatie. En wachtwoord zijn optioneel en kan worden gebruikt om middelen te beperken tot bepaalde personen of user-types. Als u gebruik maakt van ODBC-stuurprogramma's, kan driver-specifieke opties en parameters worden ingesteld tijdens DSN creatie.

DSN Samenstelling

DSN's zijn samengesteld uit een paar belangrijke identifiers dat de database wat voor soort verbinding je maakt vertellen. Deze gegevens worden onderverdeeld in zes categorieën: voorvoegsel, Host, Port, DBName, Unix_socket en charset. Het voorvoegsel in MySQL DSN is altijd "mysql:" zonder aanhalingstekens, terwijl de Host en Port beschrijven de hostnaam van de database-server en het poortnummer waarop de de database luistert, respectievelijk. DBName beschrijft de naam van een databank, terwijl de Unix_socket is de naam van de MySQL Unix socket gebruikt. Charset identificeert een specifieke tekenset in gebruik. Sommige DSN ook login en wachtwoord informatie op te nemen wanneer dat nodig is om toegang te krijgen tot een gegevensbron. DSN komen in verschillende varianten, met enige weglaten data nodig in vergelijking met anderen. Enkele voorbeelden worden hieronder gegeven van DSN rassen, hoewel echte DSN niet de aanhalingstekens weergegeven moet bevatten.

Host-only DSN: "MySQL: host = localhost; dbname = testdb"
Port-Specifieke DSN: "MySQL: host = localhost; port = 3307; dbname = testdb"
Login en wachtwoord DSN: "MySQL: // gebruiker: pas @ localhost: 3306 / testdb"
Unix_socket DSN: "MySQL: Unix_socket = / tmp / mysql.sock; dbname = testdb"

CHARSET wordt ingesteld met een afzonderlijke opdracht en meestal niet in de DSN zelf.

OBDC Compatibiliteit

MySQL Geschikt Open Database Connectivity een toegangsgegevensbestand methode om verbindingen tussen elke toepassing en elke gegevensbron ongeacht het database management systeem in gebruik te vergemakkelijken. ODBC bereikt dit door een tussenlaag genoemd databasestuurprogramma tussen de applicatie zelf en het databasesysteem gebruikt, MySQL in dit geval. De bestuurder vertaalt gegevens vragen van de applicatie in commando's MySQL begrijpt, waardoor de communicatie tussen de twee. Om te kunnen functioneren, moet de aanvraag ook ODBC-compliant.

DSN Types

DSN's zijn er in drie varianten, die variëren in bruikbaarheid op basis van hun applicatie. System DSN's kunnen worden gebruikt door een gebruiker en de toepassing op het systeem en moeten worden geconfigureerd door systeembeheerders of gebruikers met de juiste machtigingen. Gebruiker DSN zijn gebruikersspecifieke en worden gebruikt om vaak gebruikte database connectivity informatie voor die gebruiker op te slaan. File DSN's slaan DSN-configuratie-informatie op een eenvoudige bestand dat kan worden gedeeld tussen gebruikers en machines en vereenvoudigt de implementatie van de DSN informatie over meerdere computers.