Hoe te repareren Epson-printers

Hoe te repareren Epson-printers


Epson-printers hebben een goede reputatie zo zuinig en betrouwbaar. Terwijl Epson maakt een breed scala van printers voor vrijwel elke afdrukken wat wils, de meest populaire van deze is de printer-scanner-copier-versie. Omdat de all-in-one printers zijn niet duur, problemen die zich voordoen kunt u verleiden om te gooien en vervang ze als er iets misgaat. Maar veel problemen zijn eenvoudig op te lossen - dus voordat je er een gooien, probeer dan een paar eenvoudige reparaties. Je zou kunnen vinden van uw printer is de moeite waard om.

instructies

kopiëren Problemen

1 Zorg ervoor dat stroom naar de printer is ingeschakeld en de printer in de kopieerfunctie. Als u de printer in de COPY-modus ingesteld, selecteert u de HOME-knop en selecteer COPY.

2 Voer een printer controleren om ervoor te zorgen dat de printer goed werkt. Om een ​​printer check uitvoeren, uit te schakelen en koppel de printer van uw computer. Plaats een paar vellen papier en zet de printer aan. Druk op de HOME-knop en selecteer vervolgens, en OK. Vanuit het HOME menu, selecteer ONDERHOUD, drukt u op OK, dan SPUITKANAALTJESCONTR, drukt u op OK en vervolgens op START. Als de printer goed werkt, zal een diagnostische test af te drukken; Als de testpagina niet wordt afgedrukt uw printer heeft een intern probleem.

3 Reinig de printkoppen. Vuile printkoppen kunnen tal van problemen veroorzaken. De eenvoudigste manier om printkop wilt reinigen is via het Configuratiescherm Maintenance modus op uw printer. Plaats een paar vellen papier in de printer en en druk op de HOME-knop en selecteer vervolgens, en OK. Vanuit het HOME menu, selecteer ONDERHOUD, drukt u op OK en selecteer vervolgens reinig de kop, drukt u op OK en vervolgens op START. Na ongeveer twee minuten, zal het bedieningspaneel een bericht weergegeven en kunt u de sproeiers te controleren om ervoor te zorgen dat ze schoon zijn. Als de nozzles zijn zeer vuil is, kan het tot vier reinigingen om alle vuil en puin te verwijderen.

Problemen met het scannen

4 Zorg ervoor dat stroom naar de printer is ingeschakeld en de printer in de SCAN modus. Als u de printer in de COPY-modus ingesteld, selecteert u de HOME-knop en selecteer SCAN.

5 Controleer of Epson Scan is de standaard scanner. Ga naar de START-knop, klik op standaardprogramma's, Programmatoegang en standaardprogramma. Stel de scanner optie om Epson Scan en klik op OK.

6 Installeer de scansoftware. Als u periodieke updates om uw besturingssysteem te installeren, moet u wellicht opnieuw scannen van software. Verwijder eerst de software. Schakel en koppel de kabel los van uw printer. Ga naar het Configuratiescherm, selecteert u Een programma verwijderen, selecteert u EPSON SCAN. Ten tweede, installeer de software voor het scannen. Plaats de installatie-cd en volg de installatie-instructies. De printer niet opnieuw te verbinden met uw computer totdat gevraagd dit te doen in het installatieproces.

Problemen met papier

7 Controleer op papierstoringen. Terwijl grotere stukken papier zijn gemakkelijk te herkennen en te verwijderen, kunnen kleine stukjes verborgen blijven. Koppel de printer, opent u de klep van de printer en controleer op kleine stukjes gescheurd of vastgelopen papier. Als uw printer beschikt over een duplexer, drukt u op de knoppen aan de zijkanten van de duplexmodule, trek het uit en zachtjes elke gevangen papier te verwijderen. Vervang de duplexmodule. Trek het papier te proberen uit de voorzijde van de printer, zet de printer op zijn kant en inspecteer de onderkant.

8 Controleer de kwaliteit van het papier. Slechte kwaliteit papier kan problemen, zoals jam en voeding problemen veroorzaken. Gebruik alleen een vlotte, papier van hoge kwaliteit.

9 Plaats het papier opnieuw. Als het papier niet correct is geladen, zal het niet goed doorgevoerd. Controleer of u het ingesteld op het juiste papierformaat printer. U kunt het papierformaat instellen van het PRINT commando in het menu BESTAND.

Hints

  • Mysterious afdrukken problemen kunnen soms ontstaan ​​uit het niets en verdwijnen net zo snel door uw computer opnieuw op te starten.
  • Controleer inktpatroon verdiepingen op een regelmatige basis. Start de afdruktaak, klik met de rechtermuisknop op het pictogram van de printer in de rechterbenedenhoek taakbalk. Een statusbericht met informatie over de inktniveaus zal verschijnen.
  • Zorg ervoor dat uw systeem voldoet aan de eisen printen, vooral als u afdrukt met een hoge resolutie beelden, zoals foto's. Als je voortdurend in de problemen wanneer het proberen om foto's af te drukken, moet u misschien meer geheugen toe te voegen aan uw systeem.