Hoe Set Up Wireless op een Linux-laptop

Hoe Set Up Wireless op een Linux-laptop


Draadloze netwerken kunnen worden ingesteld in Linux in slechts een paar eenvoudige stappen. Tijdens het opzetten van een draadloos netwerk in Linux is meer hands-on dan is het opzetten van commerciƫle besturingssystemen, het heeft het voordeel van het geven u meer directe controle over hoe u verbinding maakt met het netwerk.

instructies

1 Installeer draadloos gereedschap. Als je Ubuntu of Debian, gebruikt u het commando "apt-get install wireless-tools." In Gentoo, gebruikt u het commando "emerge wireless-tools."

2 Open /etc/conf.d/net in een teksteditor. Voeg de volgende regel te vervangen "ESSID" met de naam van het netwerk waarmee u verbinding wilt maken:

Modules = ( "iwconfig")

preferred_aps = ( "ESSID")

3 Voeg de volgende regel toe aan /etc/conf.d/net als uw netwerk vereist een beveiligingssleutel aan te sluiten, nogmaals te vervangen "ESSID" met de naam van uw draadloze netwerk:

key_ESSID = "[1] yoursecuritykeyhere toets [1] ENC geopend"

4 Bewaar /etc/conf.d/net en sluit de tekstverwerker. Open een nieuwe terminal en typ het commando "dhcpcd wlan0," te vervangen wlan0 met de naam van het apparaat van uw draadloze adapter.

5 Typ "iwconfig wlan0" om te bevestigen dat u bent verbonden met het draadloze netwerk.